Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarile de cod galben si cod portocaliu de ninsori in partea de sud a tarii.

Codul portocaliu va fi prelungit pana la ora 19.00 pentru judetele Vrancea si Buzau, pentru celelalte zone urmand ca aceasta avertizare sa fie ridicata, a anuntat la Guvern conducerea Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Incepand cu joi, ora 20.00, pentru judetele Buzau, Galati, Braila, Vrancea si Ialomita va fi emis cod galben de vant puternic, care va fi mentinut pana spre miezul noptii.

Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat ca dupa ora 02.00 vantul ar putea scadea in intensitate.

Sandu aratat ca previziunile meteorologilor arata in urmatoarele zece zile o situatie de iarna normala, fara fenomene grave.

"Modelele estimeaza ca in urmatoarele zece zile va ninge, va bate vantul, dar nu va fi o situatie grava", a spus directorul ANM.



Potrivit meteorologilor, joi, in intervalul 9.30 - 20.00, in Dobrogea, in estul Munteniei si in sudul Moldovei vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale ce vor depasi 60... 70 km/h. In aceste zone va ninge, iar in judetele Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea si Galati va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusa.

ANM precizeaza ca, in regiunile estice, in noaptea de joi spre vineri vantul va mai avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi la rafala 40 - 50 km/h spulberand zapada in sudul Moldovei si nord-estul Munteniei.

In urmatoarele zile vremea va fi geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in estul si in centrul tarii, mentioneaza ANM.

Totodata, ramane in vigoare avertizarea cod portocaliu de viscol pentru judetele Braila, Buzau si Ialomita (pana la ora 13.00) si pentru judetele Galati si Vrancea (pana la ora 10.30).

In intervalul mentionat, in aceste judete va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Citeste si: Noua drumuri nationale din sase judete, inchise din cauza viscolului

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.