O noua sesizare de plagiat impotriva prim-ministrului Victor Ponta a fost depusa in aceasta dimineata la Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei.

Consiliul National de Etica aflat in subordinea Ministerului Educatiei si care a decis ca Victor Ponta nu a plagiat a primit o noua sesizare referitoare la "serioase suspiciuni de plagiat" in doua lucrari semnate de prim-ministru.

"In aceasta dimineata am primit o noua sesizare. Nu putem da publicitatii numele celui care a depus-o, intrucat este impotriva regulamentului. De asemenea, nu putem furniza informatii cu privire la continutul sesizarii", a spus Gabriela Catana, purtator de cuvant al CNE.

Intrebata daca sesizarea de luni vizeaza tot teza de doctorat a premierului Victor Ponta, purtatorul de cuvant al CNE a confirmat.

"Da, sesizarea vizeaza atat teza de doctorat, cat si o carte", a spus Gabriela Catana, citata de stirileprotv.ro.

Lucrarile trimise spre analiza de aceasta data sunt:

  • D. Coman, V. Ponta. "Raspunderea in dreptul internagional umanitar". Editura Universul Iuridic, 2010.
  • V. Ponta. "Curtea penala internationala". Editura Lumina Lex, 2004.
Conform textului sesizarii depuse la CNE, aceste lucrari contin texte extrase verbatim (prin copiere directa), fara atribuire, din cel putin urmatoarele surse:
- Grigore Geamanu. "Dreptul international penal si infractiunile internationale". Editura Academiei Republicii Socialiste Romania, 1977.
- Dumitru Diaconu. "Curtea penala internationala - istorie si realitate". Editura All Beck, 1999.
- Vasile Cretu. "Drept international penal". Editura Tempus, 1996.

CNE este singura institutie competenta care l-a gasit pe Ponta nevinovat de acuzatiile de plagiat, spre deosebire de Consiliul de Atestare si Universitatea Bucuresti.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.