Universitatea Bucuresti a anuntat vineri decizia luata in privinta lucrarii de diploma a premierului.

Comisia de Etica a stabilit ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat. Raportul Comisiei indica in mod clar un plagiat dar s-au facut presiuni pentru o decizie favorabila.

Decizia universitatii va fi ultimul verdict care se va da in cazul plagiatului. Pana acum, CNE și CNATDCU și-au exprimat punctele de vedere, care sunt contradictorii: CNATDCU a demonstrat plagiatul, iar CNE, aseara, a aratat ca Ponta este nevinovat, scrie evz.

"Comisia isi exprima cu aceasta ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare stiintifica in cazul analizat", se arata in raportul Comisiei de Etica.

Una dintre analizele raportului se numeste "Procedee si tipuri de plagiere in teza de doctorat a domnului Victor Ponta", iar cea de-a doua reprezinta o anexa nr. 2 care cuprinde lista paginilor din teza cu texte reproduse fara respectartea regulilor de citare din cele patru lucrari stiintifice sursa",

Astfel, sunt scoase in evidenta "locurile foarte multe din teza unde s-a copiat si in ce fel s-a copiat", explicand ca aceasta copiere a fost facuta "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri, sau prin inversare unor blocuri de text in raport cu sursele, dar si prin preluarea fara note de subsol a unor bucati de text, ceea ce arata ca autorul a vazut macar cum se citeaza corect".

Potrivit documentelor, tehnicile de copiere din teza de doctorat a lui Ponta arata ca au fost de multe ori "copiate fragmente din alte lucrari si in sucecesiunea in care ele curg in lucrarile originale". Alteori este folosita "«tehnica montajului», adica se preiau bucati disparate din lucrarile surse pentru a confectiona propriile pagini ale autorului, evident fara respectarea minimala a citarii coecte", potrivit deciziei Comiei de Etica.

Citeste si:
Emilia Șercan, declarații după decizia de plagiat în cazul lui...
Emilia Șercan, declarații...

"Toate indica nu numai cat de mult a fost copiat, dar si intentia si, mai rau, prin minime cosmeticari, efortul de a masca rudimentar actul copierii, fara atribuirea corecta a autorilor de la care s-a preluat identic", conform hotararii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.