Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Liviu Luca, precum si a altor opt persoane, acuzate de delapidarea Petromservice.

In cazul lui Vintu, instanta a decis ca termenul de 29 de zile va curge din momentul in care acesta va fi dus efectiv in arestul Politiei Capitalei, el plecand de la Tribunalul Bucuresti in jurul orei 14.00, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere.

Dupa pronuntarea deciziei, judecatorul Mitu Stegaru a intrebat unde este Octavian Turcanu, acesta fiind in apropierea boxei in care stau arestatii. Dupa ce l-a vazut, magistratul i-a spus: "Sariti inapoi, va rog!".

Ce se mai afla in spatele scandalului Petromservice?

Tribunalul va trimite o copie a minutei deciziei la Biroul de Urmariri din cadrul Politiei Capitalei pentru punerea in executare a hotararii. Astfel, in cazul in care Vintu nu se va prezenta singur la arest, un echipaj de politie va merge la domiciliul lui pentru a-l ridica si duce in arest, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost contestata de cei noua acuzati, ramasi in sala de judecata in asteptarea deciziei.

Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Sorin Ovidiu Vintu plecase de la Tribunalul Bucuresti, marti, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere, iar Liviu Luca, desi este liber sa plece, ramasese in continuare la instanta, unde se judeca propunerea de arestare preventiva in dosarul in care sunt acuzati de delapidarea Petrom Service.

Ordonantele de retinere ale lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au expirat in jurul orei 14.00.

Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca merge acasa si asteapta acolo decizia instantei.

Vom reveni cu amanunte

Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, retinuti pentru 24 de ore


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.