Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au fost retinuti pentru 24 de ore cercetari pentru delapidare si spalare de bani, acuzati de falimentarea controlata a Petrom Service.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de astazi, au decis retinerea pentru 24 ore a lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Luca Liviu pentru infractiuni de delapidare (in dauna Petrom Service S.A.) si de spalare a banilor, potrivit unui comunicat.

  • Vintu si Luca, urmariti penal

Probele administrate, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service S.A. a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

De asemenea, probele procurorilor au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

De asemenea, potrivit probelor, actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii Petrom Service S.A., a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real, au mai aratat procurorii.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau al unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) si S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

Cercetarile sunt in derulare si in prezent procurorii procedeaza la audieri de persoane.

  • Omul de afaceri Octavian Turcan, retinut in dosarul privind delapidarea Petrom Service

Conform MEDIAFAX, atat omul de afaceri Octavian Turcan, cat si fostul director general al Petrom Service, Gheorghe Supeala, au fost si ei retinuti in dosarul privind delapidarea Petrom Service, ei fiind scosi din sediul Parchetului instantei supreme cu catuse la maini.
Citeste si:
Ciucă, declarații după reținerea lui Pițurcă și a directorului...
Ciucă, declarații după...

Gheorghe Supeala este acuzat de procurorii Parchetului instantei supreme pentru delapidare.

  • PICCJ: Sechestru asigurator pe 81 de case, terenuri, conturi, ambarcatiuni - in cazul Petrom Service

Procurorii Parchetului instantei supreme au dispus sechestru asigurator asupra a 81 de imobile - terenuri, apartamente, restaurante, spatii comerciale, masini, ambarcatiuni, conturi bancare in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au fost retinuti pentru fraudarea Petrom Service SA.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile (aproximativ 46 terenuri intravilane si extravilane, 5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare) pentru recuperarea prejudiciului.

Citeste si:
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, condamnati la 10 ani inchisoare
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu...

In dosar au fost efectuate, sub aspect probator, inclusiv cereri de asistenta judiciara internationala (comisii rogatorii) al caror rezultat a fost comunicat in octombrie 2011.

Citeste si: Cercetarile impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu continua. Dosarele se redeschid


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.