Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) infirma solutiile de neurmarire penala a lui Sorin Ovidiu Vintu date in dosarele Fondului National de Investitii, Banca Agricola, Banca de Investitii si Dezvoltare, dar si cazul falimentului Bancii Romana de Scont (BRS), potrivit Ministerului Public.

Astfel, dosarele in care capetele de acuzare sunt Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa vor fi redeschise.

Vintu este cercetat pentru spalare de bani in 5 dosare: 1. Dosarele penale nr.372/D/P/2004 si nr.374/D/P/2004 – care au vizat generarea unor pagube in patrimoniul investitorilor FNI, 2. Dosarul penal nr.76/P/2005 – privind prejudicierea Bancii Agricole SA, 3. Dosarul penal nr.754/D/P/2006 – privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID) SA, 4. Dosarul penal nr.34/D/P/2005 – privind falimentul Bancii Romane de Scont", arata Ministerul Public.

Decizia vine ca urmare a propunerii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, dar si a solicitarii de redeschidere a dosarului Fondului National de Investitii formulate de Nicolae Popa, informeaza MEDIAFAX.

„Din analiza de ansamblu a dosarelor a rezultat ca parcursul procesual al acestora este similar, fiind identificate numeroase incalcari ale normelor de procedura, dispozitii repetate de disjungere a cauzei cu privire la unele persoane cercetate si solutii atipice pentru practica organelor judiciare”, se arata in comunicatul Ministerului.

Nicolae Popa, condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru prabusirea Fondului National de Investitii, a solicitat autoritatilor romane redeschiderea cazului FNI, dupa extradarea din Indonezia.

Sorin Ovidiu Vant si Ion Ilie Cezar au fost eliberati la finalul lunii mai ca urmare a deciziei judecatoarei Gratiela Lazureanu de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

  • Ioana Maria Vlas: Decizia ICCJ este tardiva

Ioana Maria Vlas a declarat ca decizia Parchetului ICCJ de redeschidere a dosarelor impotriva lui Sorin Ovidiu Vint este „tardiva”.

"Decizia este, dupa parerea mea, tardiva si nu stiu daca va schimba ceva din situatia de fapt. Pe mine ma intereseaza un singur lucru: ca banii sa fie luati si dati inapoi oamenilor de la cine i-a luat", a spus Ioana Maria Vlas.

Aceasta s-a aratat sceptica, spunand ca nu crede ca decizia Parchetul instantei supreme va schimba ceva din situatia de fapt.

Citeste si:
Traian Basescu, catre Nicolae Popa: "Sa ma ierti" ca am cerut sa...
Traian Basescu, catre Nicolae...

"Am scepticismul meu in aceasta privinta. Dupa 11 ani de procese inutile, ma indoiesc ca se va schimba ceva. Sa dea Domnul ca scepticismul meu sa fie infirmat". a adaugat fostul presedinte al SOV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.