Judecatoarea care a decis eliberarea lui Sorin Ovidiu Vintu spune ca lipsa de mobilitate a acestuia, imobilizat intr-un scaun rulant, il pune in situatii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentru a se adapta traiului intr-o camera de detinere nedotata pentru persoane cu handicap.

Judecatoarea Gratiela Lazureanu, de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti arata ca in ceea ce priveste pericolul concret pentru ordinea publica pe care il reprezinta lasarea in libertate a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, ea retine ca, potrivit practicii constate a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasburg, este unanim admis ca trecerea timpului prin sine insasi duce la stingerea rezonantei sociale negative a faptelor.

  • Vantu nu constituie un pericol public

In speta, a intervenit dupa arestarea inculpatilor o situatie noua care este apta sa stinga pericolul social concret pe care l-ar reprezenta lasarea lor in libertate.

In opinia ei, rezulta ca lasarea in libertate a inculpatilor nu mai poate constitui un pericol pentru activitatea partii vatamate.

In acest sens sunt invocate de judecatoare: "starea evident deteriorata a sanatatii inculpatului Sorin Ovidiu Vintu; lipsa de mobilitate a inculpatului care este imobilizat intr-un scaun rulant il pune pe acesta in situatii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentru a se adapta traiului intr-o camera de detinere care nu este dotata cu instalatiile necesare unei persoane cu handicap".

Marti, Gratiela Lazureanu de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie judecati in stare de libertate, insa cei doi au r-mas in arest intrucat Parchetul a declarat recurs, care va fi solutionat de Tribunalul Capitalei.

Vantu, arestat de doua ori?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.