Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba spune ca a luat act "cu stupoare" de evenimentele din Bulgaria si afirma ca nu poate fi de acord "cu manifestatiile de strada prin care se cere aproape exterminarea romilor", aceasta fiind "o practica ce aminteste de Holocaustul anilor '40".

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba sustine, intr-un comunicat de presa transmis, vineri, ca regreta evenimentele petrecute in ultimele zile in Bulgaria, ca este de acord ca vinovatii sa fie pedepsiti, dar nu poate fi de acord cu pedepsirea intregii etnii rome, relateaza MEDIAFAX.

In "Estul Salbatic" se duce un razboi civil impotriva romilor

"Asistam la o furie fara precedent a populatiei din tara vecina fata de etnia roma de acolo. In fond aceasta furie este ea justificata? Noi spunem ca nu. In fond ce s-a intamplat ? Nepotul unui lider al lumii interlope din Bulgaria, care intamplator, repet, intamplator este rom, a provocat un grav accident de circulatie lovind cu masina un tanar de 19 ani care, din pacate, a murit", se arata in comunicat, conform B1.tv.

Manifestatii antirome violente in Bulgaria

Acesta este de parere ca practica din Bulgaria aminteste de exterminarea romilor care a avut loc in timpul Holocaustului.

"Regret moartea acelui tanar nevinovat si sunt de acord ca nepotul lui Kiril Raskov sa plateasca pentru ce a facut. Nu pot fi de acord insa cu manifestatiile de strada prin care se cere aproape exterminarea romilor. Cu asa ceva nu putem fi de acord si ni se pare ca este o practica ce aminteste de Holocaustul anilor 40", a explicat Cioaba.

Bulgarii impart pliante anti-romi

El considera ca in spatele evenimentelor se afla motive politice.

"Cine este, de fapt, in spatele a ceea ce se intampla in Bulgaria? Raspunsul este simplu de aflat daca observam ca partidul nationalist bulgar ATAKA a inceput in ultimele zile sa distribuie o brosura intitulata «Infractonalitatea roma - o amenintare pentru stat», insotita de documente de promovare a liderului acestui partid Volen Siderov, in cursa pentru alegerile prezidentiale", sustine Cioaba.

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.