Potrivit noului proiect de asistenta sociala, urmeaza sa primeasca subventii si ajutoare de caldura doar familiile nevoiase.

"In Guvern este asteptat ministrul Muncii sa vina cu un proiect de asistenta sociala tintita, urmeaza sa primeasca subventii, ajutoare de caldura doar familiile nevoiase, nu in mod pausal de la miliardar la somer sa primeasca toata lumea subventii, cum a fost in ultimii 20 de ani", a anuntat Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Ministrul Muncii declara la sfarsitul saptamanii trecute ca in acest an, prin Legea asistentei sociale, se incearca scoaterea asistatilor social din dependenta si incurajarea lor sa munceasca si sa devina activi pe piata muncii, relateaza MEDIAFAX.


"Statul nu poate sa iti plateasca pana la nivelul la care sa stai acasa. Asta inseamna dependent de ajutorul statului. Anul acesta incercam, prin Legea asistentei sociale sa-i scoatem pe oamenii acestia din dependenta si sa-i incurajam sa munceasca si sa devina activi pe piata muncii. Chiar daca vor avea venituri mai mici statul poate sa le completeze veniturile prin ajutoare, dar nu pot sa-ti dau bani la nivelul la care tu sa stai acasa si sa astepti sa vina postasul cu banii"
, a adaugat Lazaroiu.

  • Bogatii Romaniei trebuie scosi din sistem

Totodata, Ministrul Muncii declara, pe 28 iulie, ca 23% din banii pentru prestatii sociale se duc la cei mai bogati 20% dintre romani, iar acestia trebuie scosi din sistem, precizand ca 200-300.000 dintre asistatii sociali sunt de ani de zile aceiasi in sistem, unii fiind chiar apti de munca.


Ministrul spera ca in septembrie sa fie votata Legea asistentiei sociale cu amendamentele care vor fi propuse, precizand ca prin noul act normativ se incearca reducerea cheltuielilor cu asistenta sociala de la 2,9 - 3 la suta la 2,1 la suta, pana in 2013.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.