Locuitorii judetului Covasna platesc cel mai mic pret pentru agentul termic de la intretinere, dupa cum arata o harta realizata de Econtext, dupa date furnizate de PricewaterhouseCoopers si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

Iata mai jos pretul cu care energia termica pleaca de la furnizori, subventia acordata de autoritatile din fiecare judet si pretul final, la care ajunge gigacaloria in facturile populatiei.

Datele au in vedere raportarile ANRSC pentru luna ianuarie 2011. In plus, lipsesc raportarile pentru trei judete: Bistrita-Nasaud, Ialomita si Satu Mare.

  • Cel mai ieftin – cel mai scump
Dupa cum am mentionat anterior, cea mai ieftina caldura este platita de catre locuitorii judetului Covasna, unde gigacaloria ajunge la populatie la un pret de 92 de lei. In schimb, cel mai mult plateste populatia judetului Calarasi, unde pretul este de 299 de lei pe gigacalorie.

Pretul agentului termic pentru populatie variaza la nivelul intregii tari. Mai mult, si pretul cu care pleaca energia termica de la producatori variaza in judetele tarii.

In cele mai multe cazuri, energia termica ajunge la populatie la un pret diferit fata de cel al furnizorului, intrucat autoritatile locale acorda subventii. De asemenea, si aceste subventii sunt diferite, de la judet la judet.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.