Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat vineri ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism, pentru ca patronul poate concedia colectiv oricand, iar a doua zi sa angajeze alte persoane.

Dupa intalnirea cu premierul Emil Boc privind modificarile la Codul Muncii, Presedintele "Cartel Alfa" a precizat ca Guvernul nu a preluat ceea ce partenerii sociali au convenit si "doreste o dereglementare care sa raspunda intereselor unor speculatori", mai ales in domeniul IMM.
"Vom ajunge sa fim dati afara din UE, conceptele respective nu au nimic de-a face cu directivele europene", a adaugat Hossu, relateaza MEDIAFAX.

Liderul "Cartel Alfa" a afirmat ca in afara de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, toti partenerii sociali au dorit pastrarea contractelor colective de munca.

"Azi am pus problema contractelor colective de munca, din nou cea mai importanta problema si singurii care se opun pastrarii acestora sunt cei de la Consiliul National al IMM-urilor. Toate celelalte prevederi scot sindicatele din IMM-uri si dau pe mana reprezentantilor angajatilor, care sunt persoane manipulate de angajatori", a spus acesta, adaugand ca upa aproximativ 20 de ore de discutii cu premierul, partenerii sociali au crezut ca textul final va fi cel convenit in timpul acestor discutii, insa este tot cel vechi, putin corectat.

  • Singura sansa pentru salariati este sa iasa in strada cu pietre

Presedintele "Cartel Alfa" a anuntat ca luni, toate confederatiile vor decide proteste mult mai violente ca pana acum.
"Se pare ca numai violenta face legea in Romania. Orice cale de a incerca constructia unui dialog social normal constatam ca nu are eficienta. Se pare ca numai protestele sau iesirea lumii cu pietre si bate in strada sunt singura forma care poate rezolva in Romania de astazi, pentru ca guvernantii au ramas la mentalitatea feudala, neintelegand ca pacea sociala inseamna constructia unui dialog social", a spus Hossu.

La randul sau, premierul a spus ca este posibila asumarea Guvernului pe Codul Muncii. Intrebat cum motiveaza eliminarea contractelor colective, acesta nu a adus niciun argument.

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, inaintea intalnirii cu sindicatele si patronatele, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in Coalitie si in Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.