O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind suprinse in subteran in momentul deflagratiei. Explozia s-a produs dupa ce o echipa de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc in momentul in care a fost cuplat.

UPDATE:

O echipa de salvatori minieri au coborat in subteran. Niciunul dintre mineri nu a supravietuit.

21: 40
- Primarul din Uricani, Danut Buhaescu, a declarat, sambata seara, ca familiile celor cinci persoane date disparute in mina au fost anuntate e "despre ce e mai rau", precizand ca "se pare ca, nimeni nu a mai supravietuit", scrie MEDIAFAX.

20:30 - Comitetul pentru Situatii de Urgenta ii prezinta ministrului Administatiei si Internelor situatia de la mina

Din Comitetul de Urgenta face parte directorul unitatii miniere, precum si inginerii sefi de la mina. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara a mobilizat in curtea minei echipaje de prim-ajutor, precum si doua autospeciale cu apa si spuma pregatite sa intervina in caz de necesitate.

19:40 - Prima echipa de salvatori minieri profesionisti a coborat in mina

Potrivit unor surse din cadrul Minei Uricani, o echipa de salvatori minieri a coborat in subteran, pentru a-i scoate din mina pe ortacii care au fost suprinsi de explozie.

Salvatorii profesionisiti au lucrt in baza unui program stabilit la suprafata de catre comitetul de urgenta format la nivelul unitatii miniere.

Totodata, ambulantele SMURD din judetul Hunedoara au fost pregatite pentru a pleca spre Valea Jiului.

La Uricani au ajuns ministrul de Interne, Traian Igas, si ministrul Economiei, Ion Ariton.

19:15 - Surse judiciare: Sansele de supravietuire ale muncitorilor sunt zero

Sansele de supravietuire ale muncitorilor prinsi in expozia de metan de sambata, la ora 14.30, in mina de la Uricani din Valea Jiului sunt zero, sustin surse judiciare, care precizeaza ca cele cinci victime lucrau la tabloul electric in galeria secundara a blocului 4 cand s-a produs deflagratia.

Citeste si:
Protest al minerilor în subteranul unei mine de cupru din Bihor
Protest al minerilor în...

Explozia de metan s-a produs in momentul cuplarii la reteaua electrica a tabloului, dupa o revizie a acestuia

La locul accidentului s-au deplasat procurorii Ioan Nicodim - cel care a coordonat ancheta in accidentul minier de la Petrila, din noiembrie 2008, soldat cu 13 morti - si Darius Roman de la Parchetul Triobunalului Hunedoara, precum si procurorul sef adjunct Augustin Lazar de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Aproximativ 70 de persoane, printre care si rude ale minerilor surprinsi de explozie, s-au adunat la poarta unitatii miniere, pentru a afla care este starea ortacilor suprinsi de deflagratie.

Purtatorul de cuvant al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, Oana Stoicuta, a mers sa le comunice oamenilor datele care se cunosc pana in prezent.

Totodata, familiile electricienilor care au fost in subteran in momentul exploziei au fost scoase din multime si au fost duse in sediul administrativ al unitatii miniere.

Citeste si:
Cinci morți după tragedia de la Crevedia. Cine este a cincea...
Cinci morți după tragedia de...

La Mina Uricani a ajuns si directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani, Constantin Lupu, care nu a dat nicio declaratie.

18:30 - Primarul din Uricani: In subteran erau 5 electricieni care lucrau la un transformator

Potrivit primarului din Uricani, cinci electricieni lucrau la un transformator intr-o camera a unei galerii, iar dupa ce au terminat activitatea a fost un suflu, "o explozie, dar fara sa ia foc campul minier".

Acesta a precizat ca un "asemenea suflu misca din loc" tot ce se afla in zona.

Danut Buhaescu a afirmat ca astfel de lucrari se fac in weekend pentru a nu intrerupe programul de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.