Prietenul lui Bogdan Mitu, sotul tinerei inecate in Dunare, retinut pentru uciderea parintilor fetei, a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav si talharie, in baza unui mandat emis pe numele sau de magistratii Tribunalului Constanta.
Potrivit lui Valentin Stefan, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Giani Deli-Iorga a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, fiind acuzat de uciderea parintilor Gabrielei Mitu.

Totodata, Deli-Iorga este acuzat si de comiterea infractiunii de talharie, dupa ce politistii au gasit asupra lui un telefon mobil care apartinea victimelor, scrie MEDIAFAX. Decizia de joi a Tribunalului Constanta poate fi atacata cu recurs in termen de 72 de ore.

Potrivit sursei citate, presupusul autor al dublului asasinat de la Cernavoda nu are antecedente penale si nu figureaza in evidentele Politiei ca fiind implicat in vreun scandal sau conflict cu violenta.

Deli-Iorga a fost retinut, in noaptea de miercuri spre joi, pentru uciderea parintilor fetei si a fost prezentat, joi dupa-amiaza, Tribunalului Constanta cu propunerea de arestare preventiva.

Seful Politiei Judetene Constanta, comisar-sef Dumitru Catana, a declarat joi dimineata ca barbatul, Gheorghe Deli-Iorga, zis Giani, a recunoscut, miercuri seara, comiterea crimelor, iar la reconstituire le-a aratat anchetatorilor modul in care a comis dublul asasinat.

Barbatul a mers apoi cu anchetatorii prin Cernavoda si le-a indicat locurile in care si-a aruncat hainele murdare de sange. De asemenea, el le-a spus anchetatorilor ca a folosit doua cutite si le-a aratat un tomberon in care le-ar fi aruncat, insa armele nu au fost gasite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.