Prietenul lui Bogdan Mitu, sotul tinerei inecate in Dunare si ai carei parinti au fost ucisi, a recunoscut comiterea crimelor, el fiind audiat, miercuri seara, de procurori, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta, Valentin Stefan.
Potrivit sursei citate, Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, a recunoscut ca i-a ucis pe parintii tinerei inecate in Dunare.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta a declarat corespondentului MEDIAFAX ca barbatul este audiat in continuare, pentru a se stabili daca faptele relatate de acesta sunt reale.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El si-a recunoscut savarsirea faptei, dar declaratiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la inceput in cercul de suspecti si pana acum politistii au stabilit ca acesta chiar a lipsit cateva ore de la serviciu in data de 3 ianuarie, ziua in care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta. [Parintii tinerei inecate in Dunare, Gasiti morti]

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor ca a mers la parintii fetei pentru ca acestia sa o convinga sa nu divorteze de Bogdan Mitu. Pentru ca si parintii fetei doreau divortul, intre acestia si Deli-Iorga a izbucnit o cearta, scrie ZiuaConstanta.ro.

Deli-Iorga le-a spus politistilor ca tatal Gabrielei Mitu l-ar fi amenintat cu un cutit, iar el i-a luat cutitul din mana si l-a injughiat. Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o si pe mama fetei.

  • Sotia lui Bogdan Mitu, Gabriela Mitu, in varsta de 22 de ani, a murit luni, dupa ce s-a inecat in apele Canalului Dunare - Marea Neagra.

Potrivit Politiei Judetene Constanta, lucratorii Postului de Politie Transporturi Navale Cernavoda au fost sesizati, luni, la ora 14.40, ca pe malul stang al Canalului Dunare - Marea Neagra a oprit un autoturism Opel din care au coborat doua persoane care au intrat in apa. Ulterior, la o distanta de aproximativ 50 de metri de autoturism, in apele canalului a fost gasit cadavrul Gabrielei Mitu. De asemenea, s-a stabilit ca autoturismul apartine sotului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeasi localitate, banuit a fi a doua persoana care a intrat in apa.
Citeste si:
Reactoare nucleare cu bani de la americani. Din 2030 vor asigura...
Reactoare nucleare cu bani de...

Barbatul a fost cautat, luni, pana la lasarea intunericului, fara niciun rezultat, investigatiile fiind reluate, marti, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta. Scafandrii au cautat trupul barbatului, dar tot fara rezultat. In prezent, Bogdan Mitu este dat in urmarire.

Politistii constanteni care investigheaza cazul au luat in calcul si varianta ca barbatul sa o fi ucis pe femeie, dupa care sa se fi aruncat si el in apa pentru a-si pune capat zilelor.

  • Marti dupa-amiaza, cadavrul mamei tinerei din Cernavoda care s-a inecat in Dunare a fost gasit intr-un sifonier din locuinta femeii, iar victima avea fata tumefiata. Potrivit politistilor constanteni, trupul femeii a fost descoperit de un prieten de familie, care a anuntat imediat Politia, la fata locului deplasandu-se o echipa de politisti criminalisti si judiciaristi a Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, coordonata de un procuror Sub un pat, in beciul casei, din locuinta familiei a fost gasit, tot marti, si cadavrul tatalui tinerei din Cernavoda, Petre Garoafa (62 de ani).

Un baiat in varsta de 14 ani, care era luat in asistenta maternala de catre Elena Garoafa si care era cu cei sotii Mitu in masina, le-a declarat anchetatorilor ca Bogdan Mitu ar fi scos-o pe Gabriela cu forta din autoturism, ar fi inecat-o si apoi s-ar fi aruncat si el in apele canalului.
Citeste si:
Arma crimelor de la Cernavoda, gasita la groapa de gunoi
Arma crimelor de la...

Bogdan Mitu a fost si pe lista suspectilor in cazul dublului asasinat caruia i-au cazut victime socrii sai, Elena Garoafa, de 55 de ani, si Petre Garoafa, de 62 de ani.

Parintii Gabrielei Mitu, tanara din Cernavoda care s-a inecat in Canalul Dunare-Marea Neagra, au fost ucisi cu zeci de lovituri de cutit, murind la un interval de 15-20 de minute unul de celalalt, arata una dintre concluziile preliminare ale medicilor legisti.

De asemenea, in cazul Gabrielei Mitu legistii au stabilit ca moartea acesteia a fost cauzata de asfixie mecanica prin inec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.