Anchetatorii au gasit la groapa de gunoi a orasului Cernavoda un cutit care ar putea fi una dintre cele doua arme pe care Giani Deli-Iorga a spus ca le-ar fi folosit la comiterea dublului asasinat comis la inceputul saptamanii trecute asupra sotilor Garoafa.
Potrivit MEDIAFAX, procurorul de caz Matei Dragomir de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a declarat, miercuri, ca respectiv cutitul a fost gasit cu o zi in urma, de catre echipa de cercetare a Politiei Cernavoda.

"A fost gasit un cutit care corespunde descrierii facute de principalul suspect din acest caz, Giani Deliu-Iorga. Urmeaza acum sa stabilim daca chiar este una din armele cu care s-au comis crimele", a declarat procurorul Matei Dragomir.

Politistii din Cernavoda anuntasera ca vor oferi o recompensa celor care vor furniza informatii care sa duca la gasirea celor doua cutite pe care autorul asasinatului a sustinut ca le-a aruncat intr-un tomberon, dupa comiterea crimelor.

Elena Garoafa, de 55 de ani, si sotul acesteia, Petre Garoafa, de 62 de ani, au fost ucisi, la inceputul saptamanii trecute, cu cate 25 - 30 de lovituri de cutit, in aceeasi zi in care fiica lor, Elena Mitu, a fost inecata in Canalul Dunare - Marea Neagra de catre sotul sau, Bogdan, acesta fiind apoi dat disparut.

Ulterior, uciderea sotilor Garoafa a fost asumata de catre Giani Deli-Iorga, prietenul din copilarie al lui Bogdan Mitu, care le-a declarat anchetatorilor ca i-ar fi omorat pe cei doi intr-un moment de furie.


El ar fi mers acasa la Elena si Petre Garoafa incercand sa-i convinga sa intervina pe langa Gabriela Mitu ca aceasta sa renute la intentia sa de a divorta de Bogdan. Acolo s-ar fi luat la cearta cu Petre Garoafa, acesta l-ar fi amenintat cu un cutit, iar intr-un moment de furie l-ar fi dezarmat si apoi l-ar fi ucis. Ulterior, ca sa-si ascunda fapta, s-a hotarat sa o omoare si pe Elena Garoafa. La reconstituire, tanarul le-a aratat anchetatorilor cum a comis cele doua crime si le-a indicat si un tomberon de gunoi unde ar fi aruncat apoi cele doua cutite cu care i-a ucis pe sotii Garoafa.
Citeste si:
Dublu asasinat: Un tanar din Libia si-a ucis iubita si un vecin
Dublu asasinat in Bucuresti:...

  • Scafandrii au reluat cautarile lui Bogdan Mitu in apele Canalului Dunare - Marea Neagra

Mai multi scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" au mers, miercuri, la Cernavoda pentru a continua cautarea lui Bogdan Mitu, dat disparut in urma cu aproape zece zile, dupa ce si-ar fi inecat sotia in Canalul Dunare - Marea Neagra si apoi s-ar fi aruncat si el in apa, scrie MEDIAFAX.

"O echipa de trei scafandri, coordonata de pe mal de un inspector, a reinceput sa caute, miercuri la pranz, trupul lui Bogdan Mitu. Operatiunea va dura pana la caderea serii sau cat timp conditiile meteo si vizibilitatea din apa vor fi favorabile cautarilor", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea", Paula Anghel, care a precizat ca misiunea acestora se desfasoara la solicitarea politistilor sectiei Trasporturi Constanta.

  • De altfel, acestia incearca de aproape zece zile sa il gaseasca pe Bogdan Mitu, care a fost dat in urmarire generala. Ei au mai apelat la scafandrii ISU "Dobrogea" precum si la diferite tipuri de ambarcatiuni, dar toate incercarile de pana acum nu au avut niciun rezultat.
  • Seful Politiei Transporturi Constanta, comisarul-sef Corneliu Tanase, declara, marti, ca s-a apelat si la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, care ar fi trebuit sa ajute la cautari cu un vas dotat cu un sonar performant, care ar putea localiza un corp aflat in apa, dar, din cauze tehnice, nava ar putea fi folosita abia de luni.

"Discutasem cu cei de la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos ca o nava cu un sonar performant sa ne ajute sa cautam trupului lui Bogdan Mitu. Vasul ar fi trebuit sa ajunga in zona Cernavoda marti sau miercuri, dar, din pacate, intampina niste probleme la sonar, cu o cartela care trebuie achizitionata din Germania. Speram totusi ca aceste probleme sa fie rezolvate si saptamana viitoare, poate chiar luni, sa beneficiem de ajutorul acestora", spunea seful Politiei Transporturi Constanta.
Citeste si:
Reîncep lucrările de reabilitare pe Podul de la Cernavodă
Reîncep lucrările de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.