Barbatul retinut pentru uciderea parintilor Gabrielei Mitu le-a declarat anchetatorilor ca in momentul comiterii crimelor era baut. Acesta a mers acasa la parintii fetei dupa ce prietenul sau, Bogdan Mitu, l-ar fi anuntat ca vrea sa se sinucida, de suparare ca sotia sa intentioneaza sa-l paraseasca.

Dupa ce si-a recunoscut faptele comise, autorul asasinatului, Giani Deli-Iorga, le-a spus anchetatorilor ca este prieten cu Bogdan Mitu de aproape 20 de ani, copilarind impreuna si fiind colegi de scoala, a declarat seful Politiei orasului Cernavoda, comisar-sef Emilian Nicolae, potrivit MEDIAFAX.

Deli-Iorga (30 de ani) a sustinut si ca prietenul sau era suparat din cauza bolii grave de care ar fi suferit, dar mai ales pentru ca sotia sa, Gabriela Mitu, ar fi vrut sa il paraseasca.

Autorul crimelor de la Cernavoda s-a predat politiei

Astfel, conform declaratiilor date in fata anchetatorilor, luni dimineata Giani Deli-Iorga a plecat de la serviciu, a baut cateva pahare de alcool, dupa care, in jurul orei 11.00, a mers acasa la Elena si Petre Garoafa, parintii Gabrielei Mitu, pentru a incerca sa-i convinga sa intervina pe langa tanara ca aceasta sa renute la intentia de a divorta.

"El ne-a declarat ca si Petre Garoafa ar fi fost baut, ca s-au luat la cearta pentru ca batranul voia ca fata sa divorteze si ca, atunci cand Petre l-ar fi amenintat cu un cutit, si-ar fi pierdut mintile, l-ar fi dezarmat pe acesta si apoi l-ar fi omorat. Ulterior, ca sa-si ascunda fapta, s-a hotarat sa o omoare si pe Elena Garoafa”
, a precizat comisarul-sef Emilian Nicolae.

Giani Deli-Iorga nu a putut insa sa-si justifice violenta cu care i-a omorat pe sotii Elena si Petre Garoafa, pe corpurile acestora medicii legisti identificand cate 25 - 30 de lovituri de cutit. "A spus doar ca nu-si mai aminteste nimic, ca a lovit orbeste, cuprins de furie. Ca nu stie ce s-a intamplat”, a mai afirmat seful Politiei Cernavoda.

Giani Deli-Iorga ar fi realizat ce a facut, moment in care ar fi incercat sa-l sune pe prietenul sau, Bogdan Mitu, sa-i spuna ce s-a intamplat, dar acesta nu i-a raspuns la telefon. Acesta fugit spre casa si in drum a aruncat intr-un tomberon de langa o scoala cele doua cutite cu care ii omorase pe socrii pritenului sau. De asemenea, barbatul a aruncat in tomberon si o parte din hainele pe care le purta in momentul comiterii crimelor si care erau pline de sange.

Ajuns acasa, Deli-Iorga a mai baut cateva pahare cu alcool si a hotarat sa se intoarca la locuinta sotilor Garoafa si sa incerce sa-si stearga urmele. Astfel, el inghesuit-o pe femeie in sifonier si a tarat cadavrul barbatului sub un pat, dupa care a ascuns cum a putut petele de sange.

"Putin mai tarziu cineva i-a spus la telefon ca Bogdan si Gabriela Mitu s-au omorat si a realizat cu adevarat ceea ce a facut. A mai spus ca ii pare rau ca i-a omorat si ca isi regreta faptele”
, a mai declarat comisarul-sef Emilian Nicolae.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Dupa reconstituirea crimelor si audieri, Giani Deli-Iorga a fost retinut pentru 24 de ore si transferat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie dus la Tribunalul Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de omor deosebit de grav.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.