Seful Jandarmeriei Capitalei, Gavrila Pop, a fost eliberat din functie in aceasta dimineata, la ordinul comandantului Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, din cauza lipsei de interventie la mitingul politistilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie.

Gavrila Pop a fost eliberat din functie pentru management defectuos, au precizat surse oficiale.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Teodorescu, a confirmat ca Gavrila Pop a fost eliberat din functie. Decizia privind eliberarea din functie a lui Pop a fost emisa miercuri, potrivit MEDIAFAX.

Acesta va fi inlocuit la conducerea Jandarmeriei Capitalei de colonelul Eugen Meran, care ocupa in prezent functia de prim-adjunct al sefului institutiei. Gavrila Pop urmeaza sa fie numit pe alta functie, potrivit competentelor sale.

Decizia vine la o zi dupa ce secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Fatuloiu, declara ca ar putea "sa cada capete" in urma raportului privind mitingul politistilor din 24 septembrie, de la Palatul Cotroceni.
Acesta preciza ca impreuna cu ministrul Traian Igas va discuta, saptamana viitoare, cu premierul Emil Boc, masurile ce trebuie a fi luate in urma elaborarii raportului despre mitingul politistilor.

Secretarul de stat a adaugat ca potrivit raportului, o parte din responsabili sunt deja cercetati de Parchet, respectiv cei cinci politisti care aveau armele la ei. De asemenea, o parte din protestatari au fost amendati pentru participare la o manifestatie ilegala, iar o parte au fost sanctionati disciplinar, dupa cum au considerat de cuviinta superiorii lor.

"Desigur, altii vor raspunde cu functiile", a completat Fatuloiu.

In 24 septembrie, dupa actiunea organizata de protest a sindicatelor din Politie si Penitenciare, in fata sediului Guvernului, majoritatea manifestantilor au plecat catre Palatul Cotroceni, unde au strigat si si-au aruncat caschetele nemultumiti de scaderea salariilor, jandarmii neintervenind.

Politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greve, potrivit legii

Haos pe strazi? Politistii nu mai dau amenzi

Citeste si:
Dosar 10 August. Șefii din Jandarmerie vor putea scăpa de acuzații...
Dosar 10 August. Șefii din...

Politistii protestatari, amenintati de Blaga


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.