Liderul sindicatului Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a anuntat astazi ca nu va participa la intalnirea de la Ministerul de Finante, intrucat vineri seara si-a depus mandatul de lider de sindicat.

"Mi-am dat demisia de onoare, pentru ca nu a reusit sa manageriez bine protestul. Am oprit o actiune superba care mergea fosrte bine. O colega mi-a spus sa nu oprim protestul pentru ca astia nu se vor tine de cuvant, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la intalnirea de sambata", a precizat Marica.

La randul sau, Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat in aceasta dimineata ca toti colegii din tara fac o analiza pentru a decide daca vor veni la negoceri, in conditiile in care acestia doresc sa intre in actiuni de protest luni dimineata, potrivit MEDIAFAX.

  • Sebastian Oprescu a venit la Ministerul de Finanţe pentru discuţii

"Toata noaptea am vorbit cu cei din teritoriu, dimineata cu cei din Bucuresti. Ei au spus ca trebuie sa mergem la negocieri, pentru ca altfel nu putem face proteste. Le mai dam o sansa. Nu putem scurtcircuita acordarea acestor sanse. Ne-am calcat pe orgoliu, dar la indemnul colegilor din tara am venit", a spus Sebastian Oprescu.
Liderul SNFP a aratat ca una dintre conditii la discutii va fi prezenta premierului.

Oprescu a aratat ca sindicatele accepta stimulente aferent eficientei pe post. Reparatizarea fondurilor la nivel teritorial se putea face chiar de vineri seara, a spus Oprescu. Acesta a adaugat ca important este sa se dea drumul la fonduri pentru august si septembrie.

  • Sindicatele anunta noi proteste pentru luni

Toate sindicatele din tara vor sa intre luni in protest daca ministrul Ialomitianu si premierul nu-si vor tine cuvantul.

Actiunile de protest vor fi o continuare a celor de vineri, iar acum vor fi justificate de "minciunile" care au fost spuse in ultimele zile, potrivit liderului sindical. "Este o actiune de protest suspendata. Cred ca daca atunci era suparare, acum, cu siguranta, va fi furie", a sustinut Oprescu.

"Suspectez ca nu vor sa ne dea acesti bani pentru ca nu sunt in trezorerii, ia ministrul trebuie sa faca dovada ca ei sunt", a mai spus Oprescu, adaugand ca pana acum sindicatele nu au cerut ministrului sa se demonstreze existenta banilor.
Toate sindicatele din tara vor sa intre luni in protest daca ministrul Ialomitianu si premierul nu-si vor tine cuvantul.

Citeste si:
Orban, despre declarația ministrului Finanțelor privind salariul...
Orban, despre declarația...

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu s-a prezentat astazi la minister pentru a relua negocierile cu sindicatele care vineri seara au fost blocate. Acesta a subliniat ca sindicatele merg pe solutia acordarii acestor stimulente pe criterii de eficienta, nu de performanta, in functie de fisa postului pentru fiecare in parte.

"Este incorect, trebuie sa respectam legea, sa fie acordate pe criterii de eficienta", a declarat ministrul de Finante.

Revolta la Finante: Negocierile continua

[VIDEO] "Deznodamantul" protestului spontan de la Finante


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.