Romanca agresata la metroul din Roma de un tanar italian a decedat vineri seara, a anuntat avocatul familiei acesteia, Alessandro Di Giovanni.


"Maricica Hahaianu a fost deconectata de la aparate, fiind constatat decesul"
, a declarat Alessandro Di Giovanni.
Vineri dimineata, medicii italieni anuntasera ca romanca in varsta de 32 de ani intrase in coma ireversibila, prezentand "edem cerebral grav".[Romanca agresata in Italia, in stare critica].
"Comparativ cu ziua de joi, starea pacientei s-a inrautatit simtitor. Encefalograma arata ca nu exista activitate cerebrala. Urmeaza sa fie activata comisia pentru constatarea mortii cerebrale", a comunicat initial Spitalul Casilino din Roma, potrivit MEDIAFAX.


Maricica Hahaianu, de profesie asistenta medicala, a fost lovita puternic de un italian de 20 de ani, pe 8 octombrie, in statia de metrou Anagnina, Roma, dupa o discutie mai aprinsa. La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut si s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma unde a fost supusa unei interventii chirurgicale. Miercuri, romanca iesise din coma, dar starea ei era in continuare foarte grava.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizita la spitalul unde se afla iaceasta, cerand transferul suspectului la inchisoare, aceasta fiind de fapt in arest la domiciliu.

  • Tanarul italian va fi acuzat de omor

"Nu pot sa nu le cer procurorilor ca acest asasin sa nu fie transferat la inchisoare"
, dat fiind ca acum se afla in arest la domiciliu, a declarat primarul in cursul vizitei. La randul sau, agresorul, Alessio Burtone, sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Initial, justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la inchisoare. Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat intr-un incident similar, in urma cu cateva luni, agresandu-l pe un adolescent pe o strada din Roma.
Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Intre timp, familia agresorului a trimis o scrisoare rudelor romancei, in care isi prezinta scuzele . "Scuzele sunt mereu un lucru pozitiv, care sigur va fi luat in considerare de judecatori, dar impotriva agresorului sunt alte lucruri, mai ales ca a mai fost implicat in astfel de cazuri", a precizat primarul Romei.

Acesta este de parere ca agresiunea impotriva romancei nu are un caracter rasist. "M-am intalnit cu ambasadorul si consulul Romaniei si mi-au confirmat opinia ca nu pare sa fie vorba de intoleranta, ci este o crima", a declarat primarul, citat de site-ul agentiei APcom.
"Sotul victimei, Adrian, este constient de aceasta realitate. Nu are niciun resentiment privind vreun act de rasism sau intoleranta, ci este doar furia fata de un nebun care a facut acest gest", continua Alemanno, precizand ca Primaria Romei ii va oferi asistenta acestuia, indiferent daca inmormantarea va avea loc in Italia sau in Romania.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

  • Martori indiferenti

Anterior, Gianni Alemanno a denuntat indiferenta trecatorilor care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei. "Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva", a declarat Gianni Alemanno dupa ce a vazut imagini ale agresiunii din statia de metrou. "Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori", a declarat primarul Romei.

Agresorul din Italia risca 18 ani de inchisoare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.