Starea romancei agresata de un tanar italian intr-o statie de metrou din Roma s-a agravat, aceasta fiind din nou in coma. Medicii sunt rezervati in legatura cu sansele de supravietuire.

  • [UPDATE] Romanca agresata de un tanar italian este in coma ireversibila, cu diagnosticul de "edem cerebral grav", anunta astazi medicii Spitalului Casilino din Roma, informeaza ziarul Corriere della Sera.

"Analizele cu rezonanta magnetica efectuate au evidentiat o crestere a edemului cerebral si o leziune profunda a trunchiului cerebral, afectiuni care au evoluat in mod dramatic fata de controalele precedente", precizeaza buletinul medical.

Sansele ca tanara asistenta medicala sa isi revina sunt foarte reduse, iar medicii sunt rezervati in legatura cu sansele ei de supravietuire
.

Potrivit medicilor, Maricica Hahaianu, in varsta de 32 de ani, este in stare critica, desi conditia acesteia se imbunatatise usor in urma cu doua zile. Romanca a intrat din nou in coma si este la sectia de terapie intensiva a Spitalului Casilino din Roma. Conform presei italiene, romanca ar putea fi in coma ireversibila, potrivit MEDIAFAX.

Maricica Hahaianu, de profesie asistenta medicala, a fost batuta de un italian de 20 de ani in statia de metrou Anagnina (Roma), dupa o discutie mai aprinsa care avusese loc intre cei doi. La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut si s-a lovit cu capul de beton.

Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma si a fost supusa unei interventii chirurgicale.

Agresorul, arestat la domiciuliu!

Carabinierii l-au identificat si arestat pe presupusul agresor, cunoscut cu antecedente penale. Acesta sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denuntat indiferenta trecatorilor care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei. "Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva", a declarat Gianni Alemanno dupa ce a vazut imagini ale agresiunii din statia de metrou. "Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori", a declarat primarul Romei.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.