Viitura de pe Prut din Ucraina se propaga pe teritoriul romanesc pe sectorul Radauti Prut - aval Stanca Costesti, unde va fi atenuata fara probleme daca nu vor mai fi precipitatii, potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane".

Nivelul maxim la prima statie de pe raul Prut pe teritoriu romanesc, Oroftiana, a fost atins in cursul zilei de vineri - 797 centimetri, iar sambata a scazut cu 95 de centimetri, ajungand la 602 centimetri.

La statia Radauti Prut raul inregistreaza un nivel de 645 centimetri, cu 45 de centimetri peste cota de pericol. Tendinta de crestere a raului la statia Radauti-Prut va continua pana sambata dupa-amiaza.

In conditiile in care nu vor cadea alte precipitatii viitura de pe Prut va fi atenuata fara probleme in acumularea Stanca-Costesti, iar digurile din aval vor asigura tranzitarea in siguranta a debitului evacut din acumularea Stanca-Costesti.

Reprezentantii "Apele Romane" mai spun ca daca nu vor fi inregistrate precipitatii suplimentare digurile nu vor fi deversate, acestea avand o garda de siguranta de aproximativ un metru.

Prutul a atins cota de pericol la Oancea


Dezastrul continua: Codul rosu de inundatii pe Prut a fost prelungit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.