Hidrologii au prelungit astazi avertizarea cod rosu de metinere a cotelor de pericol si atentie pe raul Prut, sectoarele Oroftiana-Ac. Stanca Costesti si Stanca aval-Dunare, aferente judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati, pana sambata, la ora 16.00

Fenomenele vizate de avertizarile hidrologilor sunt mentinerea nivelurilor raurilor peste cotele de pericol si atentie din cauza propagarii viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, potrivit INHGA.

INHGA a prelungit si codul galben pe raul Crasna, sector aval s.h. Domanesti (jud. Satu Mare), pe raul Siret pe sectorul Sendreni-Dunare (jud. Galati) si pe Jijia, sector aval Victoria-Prut (jud. Iasi).

Izolat, sunt posibile cresteri importante de debite si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte din sud-estul tarii.


Cod galben de ploi in sase judete


Avertizare: Nivelul raului Prut a crescut

Viitura puternica in nordul R. Moldova


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.