Dan Diaconescu a declarat, marti, cand a fost scos de procurorii anticoruptie din sediul DNA ca este "primul ziarist arestat pentru un promo", sustinand ca "a fost tras pe sfoara" de procurori, pentru ca l-au tinut toata noaptea si au emis ordonanta de retinere pe numele sau in jurul orei 6.00.

Procurorii anticoruptie au emis, marti dimineata, ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu si al prezentatorului unei emisiuni despre clarvazatori, Doru Parv, pentru santaj si complicitate la santaj.


Cei doi urmeaza au fost dusi la instanta, cu propunere de arestare preventiva, potrivit NewsIn.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, luni, la sediul DNA, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Dan Diaconescu invinuirile de santaj si amenintare in dosarul in care Doru Parv ar fi santajat un primar aradean. De asemenea, avocatul a mai spus ca singura proba a procurorilor este un promo difuzat pe OTV inainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, in care se anuntau dezvaluiri despre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot.

Procurorii au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV, caseta cu inregistrarea promo-ului.

  • Procesul are loc la Judecatoria Sectorului 1

Judecatoria Sectorului 1 decide in noaptea de marti spre miercuri daca patronul OTV Dan Diaconescu si prezentatorul de emisiuni despre clarvazatori Doru Parv vor fi arestati preventiv.

Propunerea de arestare preventiva a celor doi va fi judecata de un magistrat al instantei, in sedinta secreta, Diaconescu si Parv urmand fiind adusi la judecatorie din Arestul Politiei Capitalei, unde au fost dusi in cursul diminetii.

Decizia pe care o va pronunta instanta nu va fi una definitiva si va putea fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

  • Fanii lui Diaconescu cer eliberarea lui: "Eliberati liderul poporului"

Peste 30 de sustinatori ai lui Dan Diaconescu s-au strans la Judecătoria Sectorului 1, unde este judecata propunerea de arestare preventiva a patronului OTV si a realizatorului de emisiuni despre paranormal, conform Realitatea.

Citeste si:
O pensionară din Brăila sună cel puțin o dată pe oră la 112
O pensionară din Brăila sună...

Admiratorii lui Diaconescu de toate varstele aveau in maini pancarte pe care scria "Libertate pentru Dan", "Eliberati liderul poporului ", "Free DD" sau "OTV-Oglinda Poporului".

De asemenea, oamenii au scandat in fata intrarii pentru arestati a instantei: "Diaconescu liber", "Diaconescu nu ceda, noi suntem de partea ta", sau "Libertate!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.