Regia Autonoma de Transport Bucuresti va asigura mijloace de transport pe toate liniile, fiind posibila chiar suplimentarea numarului masinilor de pe teren, in intervalul de timp in care metroul nu va functiona.

Angajatii de la metrou vor intra marti, 1 iunie, in greva de solidaritate, intre orele 04.00-12.00, a declarat Presedintele USLM, Ion Radoi. Initial, sindicalistii de la metrou vroiau sa intre in greva de solidaritate cu bugetarii intre orele 4.00 si 16.00. In cele din urma insa, la solicitarea organizatorilor unui concert caritabil dedicat viitorului spital de copii "Marie Curie", sindicalistii vor scurta protestul la doar opt ore, astfel ca, dupa ora 12.00, bucurestenii vor putea merge cu metroul. ["Rock pentru viata" de Ziua Copilului!].

"La solicitarea celor care organizeaza in Piata Constitutiei un spectacol dedicat zilei de 1 iunie, am luat decizia sa micsoram intervalul orar de marti in care vom fi in greva de solidaritate", a precizat Ion Radoi.


Toate liniile Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) vor fi acoperite in ziua grevei de solidaritate
a unei parti a angajatilor Regiei, cu mijloace de transport, iar in zonele deservite de reteaua de metrou, liniile de autobuze vor functiona cu un parc suplimentar.

Astfel, zonele deservite de tramvaie care vor fi suplinite prin linii de autobuze sunt: Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia, Calea Calarasilor (in aceste zone vor circula normal tramvaiele 19,40,56, linii pe care vor fi functiona autobuzele 619, pe traseul liniei 19, 640, pe traseul liniei 40 si 656, pe traseul liniei 56).

In zona Bulevardul Aerogarii, strada Barbu Vacarescu, unde circula tramvaiul 5, va functiona linia de autobuze 605.
In zonele Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, intre Zetari si Calea Rahovei, unde circula tramvaiul 8, va functiona linia de autobuze 608 (pe traseul Zetarilor, Calea Ferentarilor, Calea Rahovei si Piata Chirigiu)
, iar pe Calea Giulesti, acoperita de linia tramvaiului 44, va circula linia de autobuze 644.

Primaria Capitalei precizeaza ca traseele initiale ale autobuzelor si troleibuzelor raman neschimbate, iar in zonele deservite de reteaua de metrou, liniile de autobuze vor functiona cu un parc suplimentar de 15-20%.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Intr-o zi de lucru normala, RATB are in traseu 914 autobuze. In cazul in care va fi nevoie, vor fi introduse pe traseu linii speciale, care vor prelua bucurestenii din zonele aglomerate ale Capitalei.

  • Sindicatele CFR nu vor intra in greva de solidaritate pe 2 iunie. Trenurile vor circula normal

Sindicatele CFR nu vor intra in greva de solidaritate pe 2 iunie, deoarece nu au intrunit numarul necesar de semnaturi de la Regionale, a declarat vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

"La calea ferata nu se intra in greva de solidaritate. Nu s-au indeplinit conditiile legale, si anume strangerea de semnaturi necesare de la cele opt regionale. Daca in viitor vor fi emise acte normative care vor prevede diminuarea fondului de salarii la societatile feroviare la care Federatia Mecanicilor de Locomotiva are membrii, salariatii vor opri imediat lucrul. Feroviarii vor intra direct in greva generala in cazul in care li se vor reduce salariile cu 25%. Noi inca nu avem informatii ca reducerile salariale vor viza si angajatii CFR. Toate societatile feroviare si-au facut deja reforma, au inghetat salariile, au disponibilizat un numar mare de personal, nu li s-au mai acordat sporuri, prime sau tichete de masa", a mentionat vicepresedintele Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Acesta preciza recent ca feroviarii au suferit deja, iar o greva generala ar duce la "distrugerea" companiilor CFR din punct de vedere financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.