Politica 21 Mai 2012 23:01
Vicepresedintele PDL Monica Macovei a declarat ca ii este "teama" ca membrii guvernului Ponta duc Romania "spre dictatura" si s-a aratat ingrijorata de "restaurarea regimului Nastase-Stanoiu, in ceea ce priveste justitia".

"Ne ducem in trecut, in perioada de dinaintea integrarii si in perioada in care soarta dosarelor era stabilita in sedintele de partid ale PSD si nu la Parchet. Aceasta restauratie se face prin instrumentul Corlatean, ministrul Justitiei", a sustinut Macovei.

Macovei crede ca Titus Corlatean a fost numit ministru al Justitie "pentru a subjuga justitia si pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Nastase, in dosarele pe care le are", potrivit MEDIAFAX.

Vicepresedintele PDL l-a criticat si pe Adrian Nastase pentru declaratiile facute de acesta, potrivit carora acesta ar dori judecarea procesului sau, chiar daca se implineste termenul de prescriptie, Macovei aratand ca prescriptia de aplica chiar daca cei inculpati cer continuarea judecatii. De asemenea, Monica Macovei a criticat "amanarile facute cu aroganta de Adrian Nastase in dosarul «Trofeul calitatii», numirea Simonei Teodoroiu ca secretar de stat si declaratia recenta a lui Victor Ponta referitoare la schimbarea procedurii de numire a procurorului-sef al DNA si a procurorului general".

Macovei a vorbit si despre ministrii din cabinetul Ponta, care au diverse "pete", aratand ca Mircea Diaconu este in conflict de interese si cercetat penal pentru abuz in serviciu si conflicte de interese, pentru ca in calitate de director la Teatrul Nottara ar fi favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor.

Ea a spus ca Diaconu este un "actor bun", pe care multa lume il indrageste, dar ca toata lumea trebuie sa respecte regulile si nu trebuie sa se faca exceptii de la aceasta regula.

Despre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Macovei a spus ca "este valetului lui Dan Voiculescu", iar Dan Voiculescu ar avea un proces cu Ministerul Agriculturii, minister care este parte pagubita in proces.

Despre Florin Georgescu, ministrul Finantelor, Macovei a spus ca "trecutul acestuia nu-l recomanda cu mare incredere pentru aceasta functie", aratand ca, in perioada in care Florin Georgescu a mai fost ministru de Finante, finantele publice din guvernul Vacaroiu au fost conduse dezastruos, au existat jocuri piramidale Caritas si FNI, precum si "tunurile bancare" Dacia Felix si Bancorex.

Citeste si:
Orban, discutii cu demisionarii din Pro Romania: "Ei sunt mai de dreap
Orban, discutii cu...

Monica Macovei i-a criticat si pe Lucian Isar, ministru-delegat pentru Mediul de Afaceri, pentru ca a fost "expulzat" din lumea bancara deoarece in septembrie 2008 a lansat un atac speculativ impotriva leului; pe Rovana Plumb, ministrul Mediului, pentru ca a uitat sa-si treaca in declaratia de avere din 2004 un automobil de circa 50 de mii de euro si actiuni detinute la mai multe firme; pe ministrul Apararii, pentru "profiturile" obtinute de pe urma MApN; pe Andrei Marga - pentru ca "nu are nicio specializare pe externe" si pentru ca si-a aratat aprecierea fata de Vladimir Putin.

"Este foarte importanta increderea si in astfel de pozitii in politica nu exista prezumtie de nevinovatie, oamenii trebuie sa fie curati, pentru ca altfel nu poate exista incredere in ei", a sustinut Macovei, dupa acest sir de critici.

Citeste si:
Titus Corlatean a fost desemnat sa exercite atributiile de presedinte
Titus Corlatean a fost...

Vicepresedintele PDL a mai sustinut ca poate nu toti ministrii guvernului Ungureanu au fost "buni", dar "categoric nu erau toti atat de rai ca acest guvern".

"Asta e declaratia presedintelui, dar poate ca nu erau toti buni, dar categoric nu erau toti atat de rai ca acest guvern. Nu am auzit asemenea acuze la fiecare din ministrii cabinetului Mihai Razvan Ungureanu", a spus Macovei, referindu-se la declaratia presedintelui Basescu, conform careia nu ii "place situatia politica actuala", dar "nici ministrii fostului guvern nu au fost mult mai buni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.