Vicepresedintele Senatului Titus Corlatean a declarat, marti, ca este desemnat de conducerea Senatului, in urma demisiei lui Teodor Melescanu, sa exercite atributiile de presedinte al Camerei superioare pana la alegerea unui nou presedinte.

El a explicat ca, dupa publicarea motivarii deciziei CCR referitoare la neconstitutionalitatea alegerii lui Teodor Melescanu in aceasta functie, se va declansa procedura de alegere a presedintelui Senatului.

"Unul dintre cei patru vicepresedinti a fost mandatat de Biroul permanent cel nou creat, prin vot, sa exercite functia de presedinte al Senatului, pana la momentul alegerii unui nou presedinte", a declarat marti Corlatean.

El a afirmat ca, in mod legitim, functia de presedinte al Senatului, avand in vedere configuratia politica rezultata din alegeri si majoritatea detinuta, va trebui sa apartina PSD.

"In interiorul grupului sunt mai multi colegi senatori care pot indeplini foarte bine aceasta pozitie. Pentru noi si pentru mine este in egala masura importanta armonia in cadrul grupului senatorial si solidaritatea. Am reusit sa rezistam intr-o perioada politica dificila fara sa avem pierderi, tensiuni in interiorul grupului. Deci totul trebuie gestionat colegial in interiorul grupului. Grupul va decide care va fi candidatul la presedintia Senatului.(...) Deocamdata indeplinesc aceste atributiuni ca vicepresedinte cu depline puteri. (...) Pentru mine e mai importanta pozitia grupului decat ambitiile personale", a mentionat Corlatean, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.