Plecarile din ultima perioada din PDL in randul Uniunii Social Liberale indreapta balanta voturilor pentru motiunea de cenzura catre Opozitie.

Opozitia ar mai avea nevoie de doua noua voturi pentru a adopta vineri motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu. USL numara acum 222 de voturi, in timp ce minimum pentru aprobarea motiunii este de 231 de voturi.

Doua voturi “pentru” ar putea veni de la deputatul PDL Catalin Croitoru si de la Corneliu Grosu.

USL ar mai avea nevoie de voturi si toate privirile se indreapta spre parlamentarii neafiliati
, conform RomaniaLibera.ro. Sunt 11 in total, dar Mihail Boldea este in inchisoare.

Dintre cei zece ramasi, doi spun clar ca vor vota motiunea (Marian Avram si Mircia Giurgiu), iar trei pot fi incadrati in categoria „probabil da". Nu de alta, dar fie spun ca vor decide dupa o consultare cu vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu (cazul senatorului Cezar Magureanu), fie pun conditia sa fie remaniat ministrul Dezvoltarii, Cristian Petrescu (este cazul deputatului Gheorghe Zoicas). La randul sau, deputatul Ioan Munteanu spune ca va vota motiunea daca va vedea ca toti parlamentarii USL sunt prezenti si voteaza. Ceilalti parlamentari neafiliati vorbesc, deocamdata, despre un vot „conform propriei constiinte" sau „dupa cum cere electoratul".

Citeste si Situatia voturilor pentru motiunea de cenzura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.