Presedintele Romaniei a profitat de conferinta organizata cu ocazia prezentarii bilantului SRI pentru a oferi informatii despre Mihail Boldea.

[UPDATE] Desi nu avem tratat de extradare cu Kenya, exista "portite"

Kenya este membru al Interpol, prin urmare autoritatile kenyene iau in serios mandatele de arestare internationale, a precizat Cristian Diaconu, referent principal la Ambasada Romaniei din Nairobi.

Pe de alta parte, Ministerul Justitiei a comunicat pentru hotnews.ro ca extradarea lui Boldea se poate realiza in baza Conventiei ONU impotriva criminalitatii transnationale organizate si a protocoalelor aditionale. Conventia a fost semnata in anul 2000 la New York si acopera si Kenya.​​

La finalul sedintei de prezentare a raportului SRI, Traian Basescu a informat presa ca Mihail Boldea, dat in urmarire internationala astazi pentru inselaciune, se afla in Kenya.

Mai mult, presedintele a declarat ca se va implica personal in aducerea lui Boldea in fata justitiei, relateaza realitatea.net.

"Ma voi implica si in acest caz de aducere a lui Boldea, in mod categoric. Stim unde e, facem toate eforturile politice. In Kenia, acum. Nu stiu unde va fi diseara", a declarat Basescu.

Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania, sambata, intr-un autoturism cu destinatia Turcia, de unde a plecat cu avionul in alta tara.

"Inca de aseara, statul roman a declansat procedurile de aducere in tara a domnului Boldrea. Nu stiu cat de repede, cat va dura, dar va asigur ca il vom gasi si in gaura de sarpe pana la urma. Va trebui, asa cum a fost si cu altii", a mai precizat Basescu, citat de MEDIAFAX.

Berca vrea extradare, fara tratat

"In cazul Boldea, speram sa il avem foarte rapid extradat. Ne bazam pe profesionalism si pe faptul ca stim sigur unde este si ca vom actiona rapid pentru acest lucru", a afirmat Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, citat de aceeasi sursa.

Singurul impediment in planurile expeditive ale lui Berca este faptul ca Romania nu are niciun fel de tratat de extradare cu Kenya
, motiv pentru care Boldea ar fi ales aceasta destinatie.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.