Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania, sambata, intr-un autoturism cu destinatia Turcia, de unde a plecat cu avionul in alta tara, acesta urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala.

Potrivit procedurii, daca procurorii DIICOT ar fi solicitat interdictia de a parasi tara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de perchezitie, retinere si arestare decat in situatia in care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.

Astfel, avand in vedere ca Boldea a parasit Romania inainte de solutionarea cererii de aviz din partea Camerei, cand inca avea imunitate parlamentara, el nu a putut fi oprit de autoritati.

De abia in 20 martie, dupa ce Camera s-a pronuntat in cazul sau, anchetatorii l-au dat in consemn la frontiera pe Boldea. Consemn la frontiera inseamna ca politistul anunta, in cazul in care cel vizat incearca sa paraseaca tara, organul care a emis aceasta masura.

La momentul la care Boldea a plecat din Romania, in cazul sau nu era luata nicio masura preventiva
. Surse au precizat pentru MEDIAFAX, ca Boldea a ajuns in Turcia, de unde a plecat cu un avion.

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale", afirma reprezentantii DIICOT intr-un comunicat de presa de miercuri.

DIICOT mai precizeaza ca, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva, daca instanta va emite mandat de arestare in lipsa pe numele lui Boldea, acesta va fi dat in urmarire generala si internationala.

Instanta suprema va judeca, joi, la ora 10.00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galati prin care acestia cer judecatorilor arestarea preventiva pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Citeste si:
Un fals medic, reținut după ce a convins un bătrân să îi dea 2.900...
Un fals medic, reținut după...

Cererea procurorilor se va judeca in lipsa lui Boldea, iar in cazul in care ea va fii admisa, judecatorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.