Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, stabilea "intalnirile conspirative" cu oamenii de afaceri Simion Muresan, Mustafa Bekar si Calin Stoia in parking-ul Primariei, "locatie aflata in afara oricarui control al autoritatilor", se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj.

Potrivit documentului citat, Apostu a utilizat "un numar impresionant de aparate telefonice mobile, la care schimba cartelele cu mare frecventa", intrucat la domiciliul si la biroul primarului au fost descoperite, in urma perchezitiilor, 17 telefoane mobile, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, se precizeaza ca Sorin Apostu a stabilit "intalniri conspirative cu invinuitii din dosar", acestea avand loc in parking-ul Primariei municipiului Cluj Napoca, la etajul 5, locatie aflata in afara oricarui control al autoritatilor, iar pentru emiterea ordinelor de incepere a lucrarilor de reabilitari de drumuri solicita prezenta administratorului societatii Kiat Group (cea care realizeaza lucrarile in baza contractului incheiat cu Primaria Cluj Napoca) la domiciliul sau, intalniri la fel de "conspirate".

  • Stroia pregatea noi infractiuni de coruptie

Potrivit motivarii Curtii de Apel Cluj, conform propunerii procurorilor de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu, din probatoriul dosarului rezulta ca inculpatul Calin Stoia pregatea savarsirea unei noi infractiuni de coruptie, prin promisiunea ca va interveni la persoane cu functii de decizie pentru rezolvarea alocarii unor sume de bani pentru contracte la constructii de drumuri, in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Sursa Foto: Facebook

  • Stenogramele lui Stoia
Calin Stoia (S.C.M).: Hai zi cumetre.
B.: Fii atent cum e treaba, deci e totul OK, legal, frumos, e adresa facuta de prefect presedintelui Consiliului Judetean, intelegi? E lucrarea din 2009 la niste drumuri, cand au fost calamitatile alea, intelegi?
S.C.M.: Da.
B.: Si de, oamenii au un milion de euro de recuperat, si acuma, in prima transa, e facut scrisoarea de astia, ti-am zis...
S.C.M.: De firma care o facut lucrarile?
B.: Da, dar pe primarie, e facuta adresa pe primaria respectiva.
S.C.M.: Deci primaria o avut contract, firma respectiva cu primaria.
B.: Da, deci nu apare firma, stii? Doar primaria apare.
S.C.M.: Am inteles.
B.: Intelegi? Si in prima transa ar fi vrut 500.000 euro, 540.000...
S.C.M.: Stai putin, e foarte important cine trebuie sa plateasca banii astia. Primaria care trebuie sa-i primeasca de unde?
B.: De la Guvern.
S.C.M.: De la Guvern ce? De la Fondul de rezerva?
B.: Da, Fondul de rezerva.
S.C.M.: Ala-i la dispozitia primului-ministru.
B.: Da, pai asta ti-am zis, ca ala merge...
S.C.M.: Si de ce nu-i da?
B.: Pai se face o lista acuma, ca de aia e urgenta, cica se face o lista acuma in care sa se dea la mai multi si stii cum e, care intra pe lista. Asta ne trebuie.
……
S.C.M.: Mai frate, iti spun sincer si sa nu ma intelegi gresit, dar suma e prea mica ca sa pot sa declansez o chestie de genul asta, ba, haide, dati-le la aia un milion de euro. Intelegi? Adica eu am niste mecanisme prin care pot sa declansez o operatiune de genul asta, dar toate astea au niste costuri.
B.: Pai normal ca oamenii...
S.C.M.: Is oameni seriosi, daca spun ajutati-ma si pe mine sa ia ala un milion ...pentru o suta de mii nu ma dau jos din pat.
B.: Da, da, atunci da, prima transa e de 500 mii, urmatoarea e de 500, intelegi?
S.C.M.: Inteleg, de asta incerc sa-ti spun, ca sa ajungi acolo in preajma lu number one trebuie sa ajungi prin niste oameni care au si ei anumite valori, intelegi? Si asta vine si spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O suta de mii? Sau 50 mii cum zici tu? Pai pentru 50 mii nu ma dau jos din pat, frate.
B.: Da.
S.C.M.: Cam asa functioneaza. Adica afacerea trebuie sa fie suficient de interesanta ca sa-i ...
B.: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumosi.
S.C.M.: Am inteles. Dar sunt niste costuri, asta incerc eu sa-ti explic tie, ca-s niste sume la care baietii care-i stiu eu, care pot sa influenteze chestia asta nu se deranjeaza.
B.: Da, asta e.
S.C.M.: Eu o sa pun o intrebare.
B.: Pune-i o intrebare si zi care ar fi costul. Ca sa stim.
S.C.M.: Iti spun acuma, 10% e intotdeauna. Asta-i costul.
………………………
B.: Da, un 10% asta e, dar no, stiu eu, nu e o problema, dar problema.....
Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

  • Sotia lui Apostu facea actele complicilor

Singurii clienti ai cabinetului de avocatura al Monicai Apostu sunt societati comerciale aflate in relatii contractuale cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, se arata in motivarea Curtii de Apel cluj la decizia arestarii preventive a primarului Sorin Apostu.

Sursa Foto: apostuprimar.ro

Conform propunerii de arestare preventiva, din fisa fiscala 394 depusa de Monica Apostu la organele fiscale rezulta ca, in perioada 2008-2011, aceasta a incasat sume de bani de la societatile: SC. D. SRL (societate care, in cursul anului 2010 a obtinut de la Primaria municipiului Cluj Napoca autorizatia de construire, in acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), V. C.SRL Galati (dezvoltator imobiliar care a obtinut de la Primaria municipiului Cluj Napoca autorizatii de construire), A. C. (un alt dezvoltator imobiliar).

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

  • Boc nu recunoaste nimic

Premierul Emil Boc nu ii cunoaste pe oamenii de afaceri care s-au intalnit cu primarul municipiului Cluj-Napoca, potrivit motivarii Curtii de Apel, astfel ca nu poate fi facut responsabil pentru discutiile dintre acestia, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a precizat ca a fost mandatata de seful Guvernului sa sustina aceasta declaratie.

"Premierul respinge orice alaturare a numelui sau cu acepti doi oameni de afaceri care apar in interceptari, cu care nu a avut si nu are niciun fel de legatura. Premierul nu poate fi facut responsabil pentru ceea ce spun acesti oameni la telefon. Am considerat ca se impune sa fac aceste precizari pentru ca, desi numele primului-ministru nu apare in motivare, exista o tentatie din partea celor implicati in dezbateri sa cada prada speculatiilor si scenariilor conspirationiste, iar acest lucru s-a dovedit in dezbaterile publice din ultimele zile referitoare la cazul Apostu. Raspund in fata legii cei care au gresit si nu este normal ca numele unui om care nu are nicio legatura cu un presupus caz de coruptie sa fie asociat cu acest tip de dezbatere", a spus Muntean.

Citeste si:
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, 3 ani si 6 luni de inchisoare
Fostul primar al Clujului,...

Oficialul guvernamental mai arata ca orice persoana are dreptul la propria imagine si implicit si primul-ministru, un om asupra caruia "nu a planat niciodata vreo suspiciune de coruptie de-a lungul carierei sale politice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.