O parte dintre liderii judeteni ai PSD, precum si cativa parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoana, daca acesta va decide infiintarea unui nou partid, dupa iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoana sa infiinteze un nou partid, dupa ce va fi exclus din PSD, a fost discutata in ultimele saptamani cu mai multi lideri judeteni ai PSD, dar si cu cativa parlamentari.


Conform surselor mentionate, Geoana a primit asigurari ca va fi ajutat la infiintarea noului partid si, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de la Constantin Nicolescu (presedintele CJ Arges), Silvian Ciuperca (presedintele CJ Ialomita), Bunea Stancu (presedintele CJ Braila).

Acestora li se adauga liderii PSD Buzau, Constantin Boscodeala, Adrian si Vasile Mocanu, si presedinta PSD Calarasi, Oana Mizil, scrie MEDIAFAX.

Potrivit negocierilor duse de acestia cu Geoana, cei mentionati nu vor demisiona din partid odata cu excluderea fostului presedinte al PSD, insa il vor sustine cu resurse, atat financiare, logistice, cat si umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid al lui Geoana. [Geoana: Negura perioadei bolsevice se intoarce in PSD]

In plus, mai sustin sursele citate, Geoana va beneficia si de sustinerea unui grup important de primari PSD din judetul Dolj.

Presedintele Senatului mizeaza, de asemenea, pe sprijinul unor parlamentari. Potrivit surselor mentionate, ar fi vorba si de parlamentari PSD, dar si de trei senatori si deputati ai UNPR si chiar ai PNL.

Geoana, executat in stil "stalinist"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.