Zilele lui Mircea Geoana in PSD par a fi numarate, toti lideri formatiunii dorind disparitia acestuia de pe scena politica.

Se pare ca singurul care sare in apararea fostului lider PSD este Marian Vanghelie, care isi condamna colegii pentru felul in care s-au comportat cu Mircea Geoana.

Vanghelie a afirmat ca sedinta de duminica a Comisiei a fost "o executie stalinista", care nu ajuta partidul.

"Este o eroare foarte mare, iar membrii de la baza partidului nu sunt de acord. Faptul ca nu i s-a dat (lui Mircea Geoana - n.r.) posibilitatea sa se apere nu se poate intampla in Romania anului 2011. Ce a facut comisia si domnul Sova este o eroare si o greseala foarte mare", a declarat el.

Intrebat daca aceasta eroare mai poate fi indreptata, Vanghelie a spus ca la Comitetul Executiv al PSD ar trebui analizata situatia.

Vanghelie a afirmat, intrebat care este pozitia lui fata de excluderea lui Geoana, ca ramane "consecvent".

"Eu sunt foarte consecvent. Nu am sa fiu de acord sa se dea un om afara in acest mod, sa se inchida sedinta cand acesta vine, fara sa se apere. Daca acceptam acest compromis, inseamna ca maine putem fi exclusi toti din partid", a declarat el.


Un al personaj foarte important care pare sa ii intinda un colac de salvare lui Geoana, este chiar “cel mai mare dusman al acestuia”, Ion iliescu - cel care s-a certat cu Geoana timp de ani de zile si i-a si sugerat acestuia sa se retraga din politica.

Bineinteles ca motivatia lui Iliescu este cu totul alta - presedintia Senatului. Daca mai tinerii lideri ai PSD sunt indrumati de orgolii si preferinte, Iliescu este constient ca pierderea presedintiei Senatului nu este o optiune buna pentru social-democrati in acest moment.

Iliescu a spus ca "nenorocirea" este ca Mircea Geoana "singur si-a taiat craca de sub picioare".

"Iesirile lui publice sunt dincolo de reactia fireasca cu partidul din care face parte. Iesirile lui la rampa, ieri conferinta de presa, stia ca va fi Comisia (de integritate - n.r.), l-a contestat pe presedintele Comisiei, a cerut revocarea lui, adica toate aceste jocuri sunt nefiresti", a adaugat el.

  • Circoteca din PSD

Intrebat daca vor fi continuate demersurile de inlocuire a lui Geoana din functia de la Senat, Ponta a raspuns: "Cum era bancul ala? Daca spunem «nu», tot o sa fiti nefericiti. Eu merg la PSD, ma gasiti acolo. La USL am discutat de ceea ce e important nu pentru presa, ci ceea ce e important pentru Romania si v-am comunicat. (...) Inteleg ca nu va intereseaza restul lucrurilor, haideti la PSD la circoteca".
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a mai spus ca "saptamana patimilor", asa cum s-a exprimat Mircea Geoana, nu afecteaza USL.

Afirmatiile lui Ponta au fost intarite si de liderul PNL, Crin Antonescu.

"Domnilor, problemele legate de domnul Geoana sunt chiar probleme care se discuta la PSD si domnul presedinte Ponta, cu bunatatea sa caracteristica si cu toleranta recunoscuta, v-a invitat la PSD, sa dezbateti subiectul dupa pofta inimii, indelung. Daca aveti intrebari pentru USL...", a spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat ca problema Geoana este in interiorul PSD si nu are legatura cu USL.

"Daca era interesant, de ce nu puneti intrebarea la inceput, ca era la mintea cocosului, animal falnic, ca povestile astea (despre Geoana - n.r.) se discuta acolo (la PSD - n.r.)", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

  • UNPR ii ofera salvarea lui Geoana

Liderii UNPR au declarat, luni, ca nu au purtat nicio discutie cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, Gabriel Oprea afirmand totusi ca, daca acesta vrea sa se alature platformei Uniunea Social-Progresista (USP), atunci va fi acceptat. [Mircea Geoana isi infiinteaza propriul partid?]
Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

"Am spus-o public. In primul rand, nu ne intereseaza scandalurile prezente si viitoare din PSD. In al doilea rand, avem o platforma civica pe care o va coordona domnul presedinte Diaconescu, in care se alatura toti romanii. Daca domnul Geoana vrea sa se alature, il primim", a declarat presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.

Inceputul si sfarsitul lui Geoana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.