Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a decis, duminica, excluderea lui Mircea Geoana din PSD, cu 43 voturi pentru si 5 impotriva.

In momentul in care Mircea Geoana a ajuns la sediul PSD si a tinut o scurta declaratie de presa inainte de a intra in sedina CNAIM, un membru al Comisiei a iesit din sediu si a anuntat ca s-a decis excluderea lui Geoana din PSD.

"Sunt absolut consternat de ceea ce se intampla. Am fost invitat la ora 14:15 si am constatat ca sedinta Comisiei deja se incheiase, pe un ton foarte vehement. Este regretabil. Mi-am oferit disponibilitatea sa colaboram in continuare, dar recuzatul domn Sova mi-a comunicat ca nu se mai poate schimba nimic", a declarat Mircea Geoana, la cateva minute dupa decizia luata in PSD, conform antena3.ro. [Citeste si: De ce nu a fost Geoana prezent la sedinta Comisiei?]

"Tot ce sa intamplat e o mascarada pusa la punct de Ponta cu Sova, s-au incalcat prevederile statutului in modul cel mai grosolan, s-a propus excluderea lui Geoana din partid . S-a incheiat sedinta comisiei cu propunerea sa fie exclus. S-a si votat, totul era foarte bine pregatit", a acuzat Mariana Negoita, membra a Comisiei, scrie Realitatea.net.

Sova a afirmat, dupa sedinta Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD, ca in conformitate cu prevederile Statutului, Comisia a luat decizia de a propune Comitetului Executiv al PSD excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

Sova a precizat ca, potrivit Statutului PSD, Comisia analizeaza faptele, eventualele incalcari ale Statutului si stabileste care sunt sanctiunile care pot fi aplicate.

"Vom inainta Hotararea CNAIM Comitetului Executiv al PSD, care este organul executiv politic suprem, si care se va pronunta in aceasta cauza", a declarat el. Intrebat ce i s-a reprosat, exact, lui Mircea Geoana, Sova a raspuns: "E o chestiune interna", citeaza MEDIAFAX.

El a mentionat ca acesta nu a trimis un comunicat Comsiei in care sa isi anunte participarea la sedinta de duminica.

Sova a tinut sa ceara scuze pentru situatia creata de anuntul Marianei Negoita, membra a Comisiei, privind decizia forului.

Citeste si:
Birchall, prima reactie dupa excluderea din PSD: Macar sa fi fost...
Birchall, prima reactie dupa...

Mariana Negoita, reprezentanta PSD Sector 3 in Comisia Nationala de Integritate a PSD, a declarat, duminica, presei, ca decizia CNAIM de excludere a lui Mircea Geoana din partid a fost luata cu incalcarea prevederilor Statutului PSD.

Social-democrata a declarat presei, in timp de jurnalistii ii luau declaratii lui Mircea Geoana, tocmai sosit la sediul PSD pentru a participa la sedinta Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate, ca CNAIM a luat decizia de a propune excluderea lui Geoana.

Ea a acuzat incalcarea prevederilor Statutului PSD in recomandarea facuta de CNAIM, ca Mircea Geoana sa fie exclus din partid, in conditiile in care Mircea Geoana nu a fost audiat.

Geoana contraataca decizia Comisiei de Integritate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.