Cei de la USL, desi nu recunosc, privesc venirea regelui Mihai in Parlament drept o oportunitate ideala de a-si face putina campanie electorala.

Tocmai de aceea s-au si confruntat cu o opozitie atat de mare din parte puterii in privinta discursului Regelui, care va avea loc pe 25 octombrie, cu ocazia aniversarii a 90 de ani.

Consideram ca este un moment de istorie. Consideram ca este o sansa, o oportunitate pentru Romania si pentru imaginea ei, faptul ca Suveranul va putea sa se adreseze, dupa multe multe decenii, Parlamentului Romaniei intr-o sedinta dedicata acestui moment festiv. Inca o data o spun, este un gest politic pe care suntem bucurosi ca am reusit sa-l impunem ca decizie a Parlamentului Romaniei”, sustine Crin Antonescu.

Tuturor celor din PDL le este frica de influenta pe care Regele o poate avea asupra unui popor nemultumit de actualul sistem si au incercat in ultimele saptamani instigarea la panica, sugerand ca Regele va cere reinstaurarea monarhiei.

Cu toate astea, se pare ca poporul este incantat de venirea Regelui Mihai in Parlament si cu totii asteptam sa vedem ce are de spus acesta si daca va raspunde in vreun fel acuzatiilor pe care i le-a facut Traian Basescu in ultima vreme.

Cum isi sarbatoreste Regele Mihai ziua de nastere?

  • Ce primeste Regele de la parlamentari?

Mircovici a precizat ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a discutat despre sedinta solemna a Parlamentului, care va avea loc marti dimineata, consacrata Regelui Mihai.

Potrivit lui Mircovici, Colanul Camerei Deputatilor ii va fi oferit Regelui Mihai in Plenul Parlamentului, dupa discursul acestuia.
Dupa discurs si dupa decorare, va fi dezvelit bustul Regelui Carol I, oferit Parlamentului de catre Casa Regala.

Ulterior, Regele va fi primi un cadou din partea Camerei Deputatilor, a adaugat Mircovici. "Am inteles ca tabloul e mare. Colanul Camerei Deputatilor nu se va pune pe gat, ci se va oferi intr-o cutie", a adaugat secretarul Camerei Deputatilor.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Mircovici a precizat ca Regele Mihai va sta "separat, pe un jilt", iar protocolul va fi similar celui utilizat in cazul sefilor de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.