Liderii PSD si PNL au discutat despre posibile denumiri ale viitoarei aliante dintre PSD si ACD, variantele discutate fiind "Alianta", "Uniune", "Pact", "Conventie" sau "Pol", fara a ajunge insa la o concluzie.

Sursele au precizat ca niciuna dintre variantele de denumire pentru alianta nu a fost agreata.

Sursele citate au aratat ca, in afara denumirii "social-liberale", asupra careia toate partile implicate au cazut de acord ca ar trebui sa se regaseasca in denumirea oficiala, niciuna dintre variantele avansate nu a fost gasita satisfacatoare.

Astfel, variantele tatonate au fost de "alianta", "alianta nationala", "uniune", "uniune nationala", "conventie", "pol", "pact", fiecareia opunandu-i-se contraargumente fie electorale, fie politice, de genul suprapunerii cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, cu Alianta de Centru Dreapta, cu Conventia Democrata sau Polul Social pe care il anuntasera la un moment dat Ion Iliescu si Petre Roman.

Sursele citate au precizat ca in urmatoarele zile variantele de denumire vor fi supuse unor analize sociologice in focus-grupuri, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, nici in cazul viitoarei sigle a aliantei dintre PSD si ACD nu s-a ajuns la un rezultat final, singura certitudine fiind ca, potrivit legii electorale, sigla viitoare trebuie sa contina siglele tuturor celor trei partide implicate in constructie, respectiv cei trei trandafiri (PSD), sageata (PNL) si balanta (PC).

Sursele citate au mentionat ca, pe acest subiect, discutiile au fost legate de combinarea celor trei sigle in interiorul dreptunghiului care trebuie tiparit pe buletinele de vot, o varianta supusa atentiei fiind ca siglele celor trei partide sa fie insiruite pe orizontala.

Aceleasi surse au mai precizat ca, in ceea ce priveste principiul paritatii in desemnarea candidatilor, PSD si ACD au cazut de acord ca acesta nu echivaleaza cu principiul egalitatii.

Citeste si:
Ponta: UDMR se va alia cu USL
Ponta: UDMR se va alia cu USL

Astfel, pentru cazul presedintiilor CJ, candidatii aliantei in judetele conduse in prezent de alte partide decat de PSD sau PNL, respectiv 20 de judete, vor fi desemnati pe baza sondajelor de opinie locale. Daca in urma acestor sondaje se va constata ca PSD are mai multi candidati mai bine plasati decat PNL, atunci se va merge pe aceasta formula dezechilibrata, chiar daca, in total, candidatii PSD vor mai multi decat ai PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.