Liana Dumitrescu a decedat in urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoase cerebrale, nefiind vorba de o moarte violenta, dar investigatiile continua printr-o ampla serie de analize de laborator, a declarat directorul general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Potrivit lui Dermengiu, la autopsie nu s-a gasit niciun indiciu care sa puna in evidenta o disfunctie a vreunui organ si pe care legistii sa o asocieze cu tromboza cerebrala extinsa.

In prezent, medicii legisti cauta posibili factori de risc asociati care ar fi putut genera aceasta suferinta.

Dan Dermengiu a precizat ca pentru a se stabili cauza acestei tromboze extinse si pentru a raspunde intrebarilor puse de procurori, vor fi facute investigatii complexe de laborator, precum analize patologice, toxicologice, tanato - chimice, hormonale, bacteriene si serologice.

Rezultatele acestora ar putea fi gata in aproximativ o luna de zile, transmite MEDIAFAX.

Potrivit neurologilor, printre posibile cauze de risc ale trombozei ar putea fi factorii de risc asociati utilizarea anticonceptionalelor, o suferinta oncologica sau o anomalie a glandelor endocrine.

Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, joi dimineata, la Spitalul de Urgenta "Elias" din Bucuresti.

Procurorii Parchetului instantei supreme vor face verificari in cazul mortii Lianei Dumitrescu, dupa ce parintii acesteia au facut plangere penala impotriva medicilor de la Spitalul Elias, acuzandu-i ca ar fi refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.

Liana Dumitrescu a avut o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias. Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneana in Parlament, a mers in 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzand dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat in orele urmatoare. Ea a fost internata in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, fiind operata o zi mai tarziu.

Citeste si:
Moartea Lianei Dumitrescu, cercetata de procurori
Moartea Lianei Dumitrescu,...

Corpul neinsufletit al deputatului Liana Dumitrescu va fi depus, vineri, la Palatul Parlamentului, intre orele 12.00 - 18.00, la sala "Constantin Brancusi", potrivit unui anunt al Camerei Deputatilor.

Liana Dumitrescu s-a nascut in 20 ianuarie 1973, in Craiova. Era necasatorita. De profesie jurist, ea a fost, in perioada 2002 - 2003, expert la Comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei, iar in perioada 2003 - 2004, expert la Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea legilor electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.