Presedintele Traian Basescu a catalogat, miercuri, la RRA, drept o discutie "mizerabila" disputa opozitie-putere referitoare la modul de adoptare a Legii pensiilor, apreciind ca, din felul in care s-a comportat PSD, rezulta ca Roberta Anatase are dreptate in privinta negocierii.

"Cum ar fi sa ma duc sa intreb pe Roberta Anastase da-mi probele ca PSD a parasit sala pentru bani, pentru ca sunt doua opinii care se confrunta aici, Victor Ponta spune ca nu a fost un vot legal, iar Roberta Anastase vine cu probe ca a existat o negociere pe care Victor Ponta o stie, ca a fost facuta de partidul lui, daca nu o stie cumva nu are ce cauta in functia partidului, dar in mod cert o stie, in care parlamentarii PSD au convenit cu PDL sa iasa din sala contra bani, 127 de milioane sau miliarde, nu stiu cat trebuia sa le dea. Deci, daca m-as lua dupa Victor Ponta nu au fost suficienti parlamentari, daca o ascult pe Roberta Anastase, si a prezentat niste hartii, PSD a cerut bani ca sa-i tradeze pe pensionari, sa plece din sala la vot", a declarat Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

El a continuat, afirmand ca atunci cand vrei ceva, "stai si te bati in Parlament, nu iesi afara".

"Asta imi da o confirmare ca totusi Roberta Anastase are dreptate, PSD a cerut bani ca sa iasa din sala. Care este altfel rostul PSD care spune: noi aparam pesnionarii, dar cand sa-i apere au parasit sala. Au cerut bani, as putea judeca. Daca stateau acolo, ar fi putut numara, si PSD are multi parlamentari, daca erau in Parlament i-ar fi batut la vot pe cei de la PDL, dar ei au plecat, este clar ca a fost o intelegere, dar nu-i treaba mea sa ma bag in ce fac parlamentarii", a adaugat seful statului. [Anastase depune plangere penala impotriva lui Ponta]

El a mai spus ca, din punct de vedere al discursului public, este incorect ceea ce au facut social-democratii.

"Pe discurs public este incorect sa iesi din sala si pe urma sa spui ca de ce nu sunt aparate drepturile pensionarilor, dar tu ca un las, cand sa le aperi, pleci din sala. Pe de alta parte, faptul ca s-au negociat bani si ca PSD a cerut bani ca sa pece din sala, am vazut prezentate niste liste...", a adaugat seful statului. [Anastase si Voinescu, acuzati de abuz in serviciu]

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebat daca acest lucru nu este tot imoral, mai ales daca au si obtinut banii, Traian Basescu a replicat: "E si mizerabila discutia, deci eu nu as vrea sa o mai comentez".

El a subliniat ca este neconstitutional sa arbitreze dispute intre grupuri parlamentare.

Cat trebuie sa economisim pentru o pensie decenta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.