PSD a depus, marti, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Camerei, Roberta Anastase, si a secretarului Sever Voinescu pentru abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii publice, a anuntat deputatul PSD Radu Moldovan.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a spus ca social-democratii considera ca Anastase si Voinescu trebuie sa plateasca in justitie pentru ceea ce au facut la dezbaterea legii pensiilor, incercand sa o treaca "furand votul".

"Ei au recunoscut acest furt, dar nu este de ajuns, ar trebui sa plateasca pentru comportamentul ilegal si criminal, raspunzand penal in justitie", a precizat Moldovan, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca PSD va merge pana la capat cu aceste demersuri impotriva lui Anastase si Voinescu, "pentru a opri acest comportament ilegal si criminal".

Potrivit lui Moldovan, parlamentarii PSD vor parasi sedinta comuna in care presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului, in cazul in care seful statului nu va avea o pozitie publica pe acest subiect.

"PSD va parasi sala de plen doar la discursul presedintelui Traian Basescu si ne vom intoarce la plen la celelalte puncte aflate in dezbatere", a adaugat Moldovan.

La randul sau, avocatul PSD, Camel Clementina, a precizat ca cea mai grava pedeapsa pe care o risca Roberta Anastase si Sever Voinescu este 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

PSD invoca articolele 289, 291 si 292 Cod penal in plangerea penala impotriva lui Anastase si Voinescu.

Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in numele liderului grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa.

In temeiul celor trei articole din Codul penal si a articolului 222 din Codul de procedura penala, PSD a formulat plangerea penala impotriva "numitilor Anastase Roberta Alma si Sever Voinescu", acuzandu-i de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata (art. 248 Cod penal), fals intelectual (art. 289 Cod penal), uz de fals (art. 291 Cod penal) si fals in declaratii (art. 292 Cod penal).

PSD depune plangere penala impotriva lui Anastase

Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.