Procurorii au inaintat magistratilor Tribunalului Bucuresti, propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu.
Alaturi de Vintu, ar putea fi retinuti pentru 29 de zile si Alex Stoica si Octavian Turcan, informeaza un comunicat remis de Ministerul Public.

  • Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut joi de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru 24 de ore, in legatura cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor din Romania.

Concret, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut sub acuzatia de favorizarea infractorului. Surse judiciare au declarat pentru Gandul ca pe numele lui Ovidiu Vantu urmeaza sa se ceara mandat de arestare pentru 29 de zile.

Procurorii i-au audiat pe Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si pe Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detentie pentru prabusirea FNI, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

La locuintele acestora si ale altor persoane s-au facut perchezitii.

In acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera pentru ca autoritatile judiciare sa fie anuntate cand acesta paraseste Romania, dupa cum declarau, in decembrie 2009, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Politia indoneziana: Nicolae Popa va fi extradat

Potrivit parchetului, omul de afaceri i-ar fi trimis bani fostului director de la Gelsor prin intermediul unor apropiati.

Conform Parchetului General, „In baza dispozitiilor numitului Sorin Ovidiu Vintu, Turcan Octavian a transmis sume de bani, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca din Nicosia-Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia". Destinatarul final al banilor era, potrivit anchetatorilor, prietenul lui Sorin Ovidiu Vintu, Nicolae Popa, transmite Realitatea.

Citeste si:
Ovidiu Vîntu, despre scandalul de la Sectorul 1: Este clar o...
Sorin Ovidiu Vîntu, despre...

Vintu ar fi dispus transferul sumei de 44.500 de euro dintr-un cont bancar la care avea acces. Aceasta operatiune, care a fost finalizata la sfarsitul lunii noiembrie 2009, ar fi fost intermediata de Octavian Turcan, audiat de asemenea in acest dosar. Dupa ce transferul banilor a fost perfectat, la data de 2 decembrie 2009, politia indoneziana, la solicitarea colegilor romani, l-a identificat si l-a retinut, la Jakarta, pe Nicolae Popa. [Scandalul FNI: Nicolae Popa, urmarit de Interpol, a fost arestat in Indonezia]

  • Mesaj catre Basescu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a declarat, joi, la iesirea din sediul Parchetului, in momentul in care a fost urcat in duba Politiei, dupa retinere, ca isi doreste ca atunci cand Traian Basescu va pierde, in sfarsit, o batalie, sa il vada in locul sau.

"Imi doresc foarte mult ca atunci cand Traian Basescu va pierde, in sfarsit, o batalie, sa il vad in locul meu", a spus Sorin Ovidiu Vintu, inainte sa fie urcat in duba Politiei.

  • Soferul lui SOV a fost arestat

Soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, Alex Stoian, a fost retinut, pentru 24 de ore, de catre Parchetul instantei supreme, in cazul fostului director Gelsor, Nicolae Popa, unde si omul de afaceri a fost ridicat, transmite MEDIAFAX.
Citeste si:
Marian Vanghelie, în libertate sub control judiciar. Poate lua...
Marian Vanghelie, în...

Alex Stoian a fost retinut sub acuzatia de complicitate la favorizarea infractorului, el refuzand sa dea declaratii la iesirea din sediul Parchetului.

  • Octavian Turcan a fost arestat

Procurorii l-au retinut, joi, pe cetateanul moldovean Octavian Turcan, suspectat ca ar fi transferat bani lui Nicolae Popa, in perioada in care acesta era cautat de autoritati pentru a fi incarcerat, ca urmare a condamnarii la 15 ani de detentie.

"Justitie la televizor nu se poate!", a spus Turcan in timp ce intra in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).

Pe numele lui Octavian Turcanu s-a emis ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de favorizarea infractorului.

  • Perchezitii

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a informat ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritatile romane au solicitat extradarea din Indonezia, unde a fost capturat.
Citeste si:
Bianca Drăgușanu, despre vizitele la DIICOT și Parchet
Bianca Drăgușanu, despre...

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua cercetarile in cauza avand ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania si a se stabili in strainatate, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informeaza PICCJ.

  • Cine e Nicolae Popa?
Sursa Foto: Interpol
Sursa Foto: Interpol

Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI, a fost arestat la Jakarta in decembrie 2009. Fostul director Gelsor era urmarit international din anul 2002. Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Popa a fost dat in urmarire internationala la inceputul anilor 2000, cand a fugit din Romania. A parasit tara dupa izbucnirea scandalului FNI in care peste 400.000 de persoane au fost pagubite.
Citeste si:
Transformări pe care le poți face în casa ta pentru un plus de confort
Transformări pe care le poți...

Potrivit Politiei, pe numele lui Nicoale Popa a fost emis mandat de arestare preventiva pentru evaziune fiscala. E acuzat de delapidare si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. In descrierea facuta de IGPR pe pagina web a urmaritilor generali, la 18 septembrie 1998, in calitate de director general al SVM GELSOR SA a insusit din depozit 65.359 actiuni emise de SC INDUSTRIAL EXPORT SA la valoarea de 25.376 lei/actiune, care apartineau SOVINVEST SA si administrate de GELSOR SA pe care le-a remis unui intermediar in scopul de a fi vandute Bancii Agricole la un pret de 765.000 lei/buc., prejudiciul adus bancii fiind de aproximativ 50 miliarde de lei.

  • Ioana Maria Vlas nu comenteaza

Ioana Maria Vlas a transmis ca nu vrea sa discute cu presa despre retinerea lui Sorin Ovidiu Vintu, a declarat pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ANP, Iohanna Popescu, precizand ca o noua cerere de liberare conditionata a acesteia va fi analizata la Penitenciarul Targsor in 14 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.