Conducerea PSD a decis, luni, sa ii impuna lui Mircea Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Conform surselor citate, conducerea PSD a decis sa ii impuna un moratoriu lui Geoana, prin care sa i se interzica acestuia sa mai faca declaratii despre deciziile partidului. Mircea Geoana ramane membru al PSD.

Surse din conducerea PSD au declarat ca propunerea a fost facuta de presedintele Victor Ponta. Decizia a fost luata in sedinta BPN al PSD de luni, la care a fost prezent si Mircea Geoana. In aceeasi sedinta, membrii BPN au aprobat in unanimitate pastrarea functiei de presedinte al Senatului pentru Mircea Geoana.

Mircea Geoana a declarat ca nu a fost sanctionat de conducerea PSD si ca este vorba despre "o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului", lucru pe care il va respecta.

"Important este ca sa punem partidul pe primul loc si oamenii pe primul loc si cred ca, din acest moment, discutiile in contradictoriu ar trebui sa conduca mai degraba catre solutii concrete pentru tara", a declarat Geoana, la iesirea din sediul PSD. Geoana a negat ca ar fi fost sanctionat de catre conducerea PSD.

Mircea Geoana a scapat ca prin urechile acului, datorita functiei sale importante, de presedinte al Senatului, fiindca, la ora asta, PSD nu isi permite sa arunce cea mai importanta functie pe care o detine in Parlament.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a declarat ca fostul lider al partidului, Mircea Geoana nu mai poate continua sa vorbeasca impotriva PSD din calitatea de membru al PSD si ca luni, la BPN, aceasta "problema" va fi "transata".

"Acest scandal trebuie sa inceteze, Mircea Geoana nu poate continua sa vorbeasca impotriva PSD din calitatea de membru al acestui partid. Eu cred ca maine, la BPN, aceasta problema va fi transata", a declarat Dragnea, adaugand ca PSD a devenit "in acest moment, un partid ordonat, bine condus si structurat", care "nu mai poate accepta iesiri in decor" ale fostilor lideri, indiferent cine ar fi ei, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Mircea Geoana nu a inteles ca a pierdut congresul. Mircea Geoana are o mare problema : nu stie sa piarda.Nu a stiut nici la alegerile prezidentiale, nici la congresul PSD. A avut doua ocazii sa arate ca este barbat, le-a pierdut pe amandoua", a mai declarat Dragnea.

  • Iliescu il apara pe Geoana

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, inainte de sedinta BPN, ca actualul lider partidului Victor Ponta si fostul lider Mircea Geoana trebuie "sa se inteleaga", el apreciind ca Geoana trebuie sa ramana in PSD si "trebuie aparat in pozitia lui de presedinte al Senatului". [Geoana se cearta cu Ponta]

"Ponta si Geoana trebuie sa se inteleaga. Geoana trebuie sa ramana in partid. Este presedintele Senatului, trebuie aparat in pozitia lui de presedinte al Senatului si integrat in structura colectiva de conducere a partidului", a declarat Ion Iliescu inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

  • Nastase, suparat pe Geoana

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca PSD nu isi poate permite ca, in aceasta perioada, sa mearga cu doua tipuri diferite de mesaj si ca, din acest punct de vedere, solicitarea facuta de Victor Ponta referitor la Mircea Geoana este fireasca si legitima.

"Partidul trebuie sa mearga intr-o singura directie acum. Este o perioada foarte importanta si nu ne putem permite sa mergem cu doua mesaje in acelasi timp. Din punctul asta de vedere, ceea ce a cerut Victor Ponta mi se pare absolut firesc si legitim, pentru ca, altfel, in permanenta, se va putea juca intre doua tipuri de mesaj, doua tipuri de solutii, doua tipuri de abordari. Trebuie gasita o solutie pentru ca, in perioada care urmeaza, vom avea nevoie de foarte multa disciplina in interiorul partidului, de mesaj si de o mai buna organizare", a declarat Nastase. [Victor Ponta ar putea renunta la conducerea PSD]

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

El a apreciat ca este nevoie de o foarte buna disciplina a mesajului pe care il da PSD, in asa fel incat sa nu mai aiba, in perioada urmatoare, de dat explicatii in legatura cu pozitii diferite in ceea ce priveste FMI sau in ce priveste relatia cu liberalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.