Ziarul partidului extremist maghiar Jobbik, Barikad, a publicat harta Romaniei de la 1914, cand Transilvania era anexata Ungariei. Fotografia insoteste un articol critic la adresa parlamentarul roman Bogdan Diaconu considerat sovin, antimaghiar si extremist.

Diaconu le-a cerut autorititatilor statului sa-l declare pe Szegedi Csanad, europarlamentar al formatiunii de extrema dreapta Jobbik din Ungaria, persona non-grata in Romania. [Jobbik: "Secuii trebuie sa iasa in strada"]

Maghiarii lui Tokes cer autonomia la ONU

Motivul cererii lui Diaconu este declaratia facuta de europarlamentarul maghiar acuma cateva zile in care le cerea ungurilor din Transilvania sa iasa in strada pentru a-si cere autonomia, aminteste ziarul barikad.hu.

"Instigarea la iesirea in strada a secuilor pentru autonomie, venita din partea eurodeputatului maghiar Jobbik Szegedi Csanad, creeaza un precedent periculos. Cine este acest partid Jobbik sa vina sa dea lectii Romaniei ce are de facut? Denumirea partidului Jobbik aminteste de un personaj din Razboiul Stelelor, Jabba, caruia i se aseamana ca lacomie. Daca politicienii unguri vor o parte din Romania, trebuie sa nu uite ca, la fel ca si in urma cu secole, cand au navalit pe aceste meleaguri ca niste barbari, acest pamant le apartine romanilor", se arata intr-un comunicat al liderului PC. [PC: "Jobbik trebuie sa fie declarat persona non-grata"]

Bogdan Diaconu a ceurt apoi autoritatilor romane "sa nu mai asiste pasive la incitarile la dezmembrarea Romaniei si sa-l declare pe europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad persona non-grata in Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.