Fostul lider PRM Lucian Bolcas a confirmat sambata pentru NewsIn ca, intr-un interval foarte scurt, urmeaza sa se inscrie in PSD, iar motivul pentru care se reintoarce in politica il reprezinta aparitia actualului "moment dramatic al totalei politizari a CCR".

Intrebat daca se inscrie in PSD, Bolcas a raspuns ca da. "Urmeaza (sa ma inscriu - n.r), la Bucuresti (organizatia PSD Bucuresti - n.r.), sunt din Bucuresti, asa mi se pare normal, dar nu am discutat aceste amanunte", a completat el.

Cat priveste termenul in care va face oficial demersul de a se alatura social-democratilor, Bolcas a precizat: "din moment ce presa a aflat, si nu de la mine, inseamna ca marja de timp e minima". Fostul lider PRM nu a dorit sa divulge numele social-democratilor cu care a negociat inscrierea in PSD, dar a dat detalii despre motivele care l-au impins din nou in viata politica.

"Discutia a aparut in contextul legaturilor pe care le am cu oameni din diverse partide politice si obiectul discutiei a fost reprezentat de gravul pericol pe care il prezinta instaurarea unei dictaturi voluntariste care poate sa afecteze si mecanismul justitiei. Personal, am avut o serie de dezamagiri in viata politica si am continuat-o totusi pana cand partidul de care am apartinut a fost un partid parlamentar. Apoi insa am avut oarecare rezerve fata de aceasta viata politica si de forta partidelor politice pana cand a aparut acest moment dramatic al totalei politizari a CCR. Am simtit ca pentru intreg aparatul de justitie, pentru intreg mecanismul de justitie exista un pericol deosebit si m-am simtit dator ca sa fac ceva activ, nu sa-mi realizez ideile ca un lup singuratic. Si in aceste conditii au aparut discutiile si cu PSD", a spus Bolcas.

Fostul lider PRM a precizat ca a purtat discutii si cu unii colegi de la PNL, dar pe tema politizarii CCR, iar "nu pentru inscriere". "In PSD insa am mult mai multi apropiati de ideile mele, care in ciuda profesiei mele liberale sunt idei de stanga, sunt oameni de aceeasi conditie sociala, de aceeasi profesie chiar, in care respectul intre noi a fost cladit tocmai in focul unor dezbateri contradictorii. Si mi s-a parut ca asta e un lucru absolut semnificativ", a adaugat el.

Cat priveste recentele numiri la CCR, Lucian Bolcas a sustinut ele nu pot fi "si nici nu trebuie contestate". "Decizia este contestabila prin ea insasi asa ca mai mare rusine in sistemul parlamentar care a generat-o nu a existat pana acum", a completat el.

Biroul Permanent al PRM a hotarat, prin vot, excluderea din partid a lui Lucian Bolcas, pe 9 martie 2010, "pentru tradarea intereselor PRM, prin pactizarea sa cu Mafia lui Traian Basescu si pentru declaratiile publice pe care le-a facut, in ultima vreme, in totala contradictie cu deciziile si punctele de vedere ale partidului". Bolcas a facut parte din conducerea central a PRM si a fost deputat pe listele acestei formatiuni timp de doua legislaturi, intre anii 2000-2008. ["Tradatorul" Bolcas, exclus din PRM]

Citeste si:
Fostul vicepresedinte PRM: Sunt tulburat de vestea mortii lui C.V....
Fostul vicepresedinte PRM:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.