Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat astazi Decretul pentru revocarea din functia de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor, a domnului Dan Nica, anunta site-ul Presedentiei.
De asemenea, Traian Basescu, a mai semnat astazi si Decretul pentru desemnarea lui Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, sa indeplineasca interimar functia de viceprim-ministru, ministru al Administratiei si Internelor. Masura va intra in vigoare incepand cu orele 18, anunta Realitatea TV. [Basescu: Este necesara stoparea colonizarii statului de catre partidele politice]

Partidul Social Democrat (PSD) a anuntat ca daca Dan Nica va fi demis din functia de ministru al Administratiei si Internelor, la 30 de minute dupa aceastea toti ministri PSD isi vor da demisia. Intrebat ce vor face social-democratii in acest moment, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare a vicepremierului Dan Nica, Geoana a raspuns: "ceea ce am stabilit". "Domnul presedinte sa fie sanatos", a declarat Geoana, potrivit NewsIn. [Toti pentru Nica: Ministrii PSD demisioneaza in 30 de minute de la remaniere]

Miercuri, presedintele Basescu l-a rugat pe ministrul Nica sa demisioneze pentru a debloca situatia din coalitie, potrivit unui comunicat al Presedetiei. "Presedintele Romaniei Traian Basescu l-a invitat pe domnul Dan Nica la Palatul Cotroceni, in cursul serii de miercuri, pentru o discutie pe tema modalitatilor de evitare a unei crize guvernamentale. In cadrul discutiilor, presedintele Romaniei si-a exprimat speranta ca inca mai exista o solutie pentru a nu pune stabilitatea politica in pericol si a subliniat ca apreciaza drept inadmisibil ca decizii luate in sedii de partid sa afecteze activitatea unor institutii de cea mai mare importanta in stat precum Guvernul Romaniei", se arata in comunicat.

In replica, vicepremierul Dan Nica a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca i-a spus presedintelui ca nu are cum sa-si dea demisia, ca raspuns la varianta inaintata de seful statului, considerand ca cel care ar trebui sa demisoneze este premierul Emil Boc. El a mai spus ca discutia de la Cotroceni a durat in jur de 10 minute.

Din pacate aceasta decizie politica, s-a dovedit a fi una nefasta pentru cursul de schimb, deoarece moneda nationala s-a depreciat cu aproape doi bani dupa ce Presedentia a anuntat demiterea ministrului Dan Nica. La scurt timp dupa anuntul de revocare, moneda euro s-a scumpit pe pietele romanesti pana la 4,2330 unitati/euro, insa ulterior vanzarile de euro au stabilizat cursul de schimb la 4,2250 lei/euro, conform 9AM.

[PSD: Toleram sau rasturnam Guvernul Boc II?]

[Videanu: Criza politica abia acum se porneste]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.