Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat miercuri ca in opinia democrat-liberalilor criza politica "abia acum porneste" pentru ca PSD refuza dialogul si a precizat ca, punctul de vedere al PDL, protocolul coalitiei inca exista si asteapta ca PSD sa-si asume riscul sa-l denunte.
Declaratia lui Adriean Videanu a fost facuta in ieri dimineata la sediul PDL, dupa ce liderii democrat-liberali au asteptat peste o ora la sediul Guvernului ca reprezentantii PSD sa dea curs invitatiei de a participa la o sedinta a coalitiei pe tema situatiei de la MAI si a propunerilor presedintelui Traian Basescu.

"Regretam ca domnul Geoana si reprezentantii PSD refuza dialogul", a spus Videanu, citat de NewsIn, adaugand ca "nimeni nu poate cenzura dreptul primului-ministru de a propune revocarea unui membru al cabientului", dar ca premierul Boc a avut "toata disponibilitatea" pentru rezolvarea situatiei de la MAI.

Videanu a invocat articolul 8 alin 2 din protocolul coalitiei referitor la sedintele acesteia, care prevede ca Biroul de conducere se intruneste ori de cate ori este nevoie la convocarea uneia dintre parti, precizand ca PDL a cerut convocarea coalitiei pentru marti seara la ora 21.00 sau miercuri dimineata la ora 9.00.

"Decizia domnului Mircea Geoana si a PSD de a refuza dialogul este de natura sa genereze o criza politica pe care ar trebui sa si-o asume public", a spus Videanu, care a tinut sa precizeze ca la PSD "orgoliul a invins ratiunea".

PSD: Toleram sau rasturnam Guvernul Boc II?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.