Premierul Emil Boc a anuntat ieri dimineata ca a informat si consultat coalitia in legatura cu remanierea lui Dan Nica, ministrul de Interne si vicepremier.
Boc: Afirmatiile despre fraude pun sub semnul intrebarii legalitatea alegerilor

Premierul s-a aratat nemultumit de lipsa de progrese in combaterea infractionalitatii de catre ministerul condus de Nica, dar si declaratiile acestuia despre posibilele fraude electorale. [Nica: Voi propune ca mijloacele de transport folosite pentru "turism electoral" sa fie confiscate]

"La capitolul 24 al programului de guvernare se mentioneaza ca sarcina pentru MAI cresterea nivelului de siguranta si protectie pentru cetateni. Din nefericire siguranta cetatenilor s-a deteriorat grav in ultima perioada de timp. Oamenii se simt amenintati pe strada si nu numai, rata infractionalitatii a crescut cu cel putin 13% anul acesta in comparatie cu anul trecut, strada a fost scapata de sub control, s-au inmultit infractiunile de violenta si mai ales infractiunile pe care ni le-am mai avut pana in momentul de fata: jaf, jaf armat, infractiuni de acest fel. De aceea avem nevoie de un nou impuls in ceea ce priveste recastigarea increderii cetateanului in ce inseamna administrarea statului si protectia acestuia, avem nevoie de a castiga batalia cu strada si de a reda siguranta cetateanului", a declarat seful Guvernului, potrivit NewsIn.

"In al doilea rand, ministrul de Interne a facut o declaratie nepotrivita, ca cineva se pregateste de fraudarea alegerilor prezidentiale prin utilizarea turismului electoral, mentionand faptul ca nu mai exista niciun fel de autocar de inchiriat. Din nefericire, sau din fericire, depinde din ce unghi te uiti, aceste informatii ca nu mai sunt autocare de inchiriat nu s-au putut confirma. Am facut si noi investigatii, a facut si mass media, incat afirmatiile ministrului de Interne au fost fara niciun fel de acoperire, iar utilizarea de catre ministrul de interne a afirmatiei potrivit careia se planuieste fraudarea alegerilor prezidentiale prin turism electoral fara sa existe nici cea mai mica dovada concreta, consider ca reprezinta o afirmatie grava care pune sub semnul intrebarii legitimitatea, legalitatea scrutinului prezidential", a continuat Boc.

"Avand in vedere importanta acestuia pentru ceea ce inseamna viata democaratica din Romania in perioada urmatoare consider ca o asemnea afirmatie nejustificata nu poate sa vina de la ministrul de inbterne, de la cel care are in primul rand sarcini cu privire la organizaarea alegerilor", a mai sustinut premierul.

Boc a cerut PSD ca in termen de 24 de ore sa faca o noua propunere pentru a avea un nou ministru al Administrateiei si Internelor si a precizat ca a respectat prevederile protocolului coalitiei "care mentioneaza foarte clar ca primul ministru poate propune schimbarea unui ministru dupa consultarea si informarea membrilor coalitiei".

La final, Boc i-a multumit lui Nica pentru "colaborarea foarte buna". [Boc l-a convocat pe Nica pentru a-si explica declaratiile privind posibile fraude la prezidentiale]


Geoana: Este "mana lui Basescu"


Liderul PSD este de parere ca Emil Boc a primit instructiuni de la Cotroceni pentru a-l remania pe Nica. "Este evident ca Emil Boc este un instrument in mana lui Traian Basescu", a declarat Mircea Geoana. Liderul PSD a mai comentat ca premierul Emil Boc l-a propus pe Vasile Blaga pentru portofoliul ministerului de Interne.

Pe de alta parte, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a admis ca el va fi propus de premierul Emil Boc pentru ministerul de Interne, daca PSD nu desemneaza pe cineva in locul lui Dan Nica. "Este foarte clar, un termen de 24 de ore au colegii de la PSD pentru a propune un nou ministru de Interne", a declarat Blaga, inaintea sedintei conducerii PDL. Intrebat daca el va fi propus interimar, Blaga a negat, insa a admis ca premierul ia in calcul sa-l propuna pe el daca PSD nu desemneaza pe nimeni din portofoliul din care a fost inlocuit Dan Nica. "Nu (voi fi interimar, n.r.), este adevarat ca daca nu isi vor pune, s-a pus si aceasta problema de catre premier. Decizia premierului este luata", a spus Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.