Premierul Emil Boc l-a convocat sambata dimineata, la Palatul Victoria, pe ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, pentru a-i solicita explicatii cu privire la afirmatiile acestuia legate de posibila frauda electorala la alegerile prezidentiale prin intermediul turismului electoral.
"Fata de informatiile vagi si generale furnizate de ministrul Administratiei si Internelor, seful Executivului i-a solicitat acestuia date si informatii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a scrutinului prezidential", informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, vineri (n.r. 25 septembrie 2009), la Craiova, ca pentru alegerile prezidentiale s-au luat masuri suplimentare pentru a se evita fraudarea votului, una dintre acestea fiind confectionarea de stampile personalizate pentru fiecare sectie de votin parte, informeaza NewsIn.

Toti vom fi foarte atenti cine intra in acele sectii, daca sunt turisti, daca sunt turisti de al gen, daca informatia pe care eu o am ca nu mai exista autocare libere in Romania pentru 22 noiembrie si 6 decembrie are o alta legatura cu faptul ca romanii s-au hotarat brusc sa plece in excursii la manastriri, in alte locuri turistice la Romaniei, sau daca cineva se gandeste sa organizeze vreo operatiune de turism electoral, si pentru ca au mai fost cateva elemente care au ridicat semne de intrebare", a declarat ministrul de interne Dan Nica.

"Va aduceti aminte ca tot timpul disparea cate o stampila din aia de vot, unii plecand cu ea din greseala, altii luandu-o probabil ca amintire, de data asta, ca sa nu mai fie acea suspiciune, am personalizat-o pentru fiecare sectie in parte. Nicidecum in alta parte in localitate, in judet, in Romania. Sunt cateva lucruri care vor crea probleme celor care pentru 50 lei, in alte locuri poate mai mult, vor incerca sa pacaleasca vigilenta noastra. Va cer si dumneavoastra si la toti romanii ca pe langa sectiile de vot si in sectii de vot sa va uitati la procesul de vot si mai ales la sectiile de vot speciale pentru a fi siguri ca rezultatul alegerilor este unul corect”, a adaugat Nica.

Si la 31 august, Nica facea referire la turismul electoral si la faptul ca nu ar mai fi autocare libere de inchiriat in perioada alegerilor. In privinta votului pe listele suplimentare, pentru a preveni frauda "si datorita faptului ca au mai fost informatii in ultima perioada potrivit carora nu sunt foarte multe autocare disponibile pentru sfarsitul acestui an", s-a decis adoptarea unui set de reglementari care sa previna turismul electoral, a subliniat atunci vicepremierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.