Ministrul de Interne Dan Nica a declarat duminica, la Galati, ca va propune Guvernului sa analizeze posibilitatea ca mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu sa fie confiscate, spunand ca reactiile "pozitive" privind declaratiile sale arata ca a fost luat in serios.
"Faptul ca au existat foarte multe semnale pozitive ca urmare a ultimelor declaratii arata ca cei care trebuia au luat in serios declaratiile mele privitoare la modul in care vom actiona pentru a ne asigura ca alegerile din acest an vor fi extrem de curate, extrem de legale, in spiritul si limita legii. Faptul ca au aparut declaratii ale companiilor de transport care anunta ca nu vor transporta oameni in zilele de 22 noiembrie si 6 decembrie la aceste alegeri arata ca au inteles mesajul pe care eu l-am dat", a spus Nica, potrivit NewsIn.

Ministrul de Interne le-a solicitat totodata companiilor de transport sa faca aceste declaratii in mod public, astfel incat sa nu mai existe nicio urma de echivoc in ceea ce priveste modalitatea de desfasurare a acestui scrutin. Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a spus, sambata, la Realitatea TV, ca a discutat cu detinatori de autocare ce i-ar fi zis ca afirmatiile lui Nica, potrivit carora nu ar mai exista autocare libere pentru perioada alegerilor, sunt false.

"Este absolut inacceptabil ca dl. Nica sa insinueze ca PDL, chipurile, s-ar pregati de acest lucru. Astazi (n.r. sambata) am discutat si eu cu cativa detinatori de autocare in Romania. Informatia este falsa (...). Este o eroare maxima. Si cred ca are obligatia sa demonstreze acest lucru. Cu atat mai mult, cu cat in mod direct si-a atacat partenerul de coalitie
", a spus Videanu, potrivit 9AM.

Ministrul Dan Nica a spus, la Galati, si ca va propune Guvernului sa analizeze posibilitatea ca toate mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu sa fie confiscate.

"Credem ca este nevoie de un semnal foarte clar, pentru ca cele cateva sute de cazuri si mii de persoane care au incercat sa incalce legea la alegerile pentru Parlamentul European, pentru mine, ca ministru de Interne, imi impun sa adopt si sa propun ale masuri necesare pentru ca fiecare roman sa stie ca in aceasta tara nu mai merge cu smecheria. Voi continua sa anunt si sa iau masurile necesare pentru ca alegerile se vor desfasura corect, iar daca mai exista vreo minte ratacita care crede ca pentru 50 de lei se poate duce sa mai voteze o data, de doua ori sau de trei ori, trebuie sa stie ca pentru acest scrutin, daca va mai exista un microbuz electoral, nu are decat o singura destinatie - catre penitenciar", a conchis ministrul de Interne, Dan Nica.

Intrebat daca democrat-liberalii vor cere demiterea lui Dan Nica, Adriean Videanu a raspuns: "Este decizia primului-ministru, nu am discutat acest lucru". [Boc l-a convocat pe Nica pentru a-si explica declaratiile privind posibile fraude la prezidentiale]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.