Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu,a declarat sambata ca democrat-liberalii au fost "oarecum socati" de declaratiile ministrului de Interne privind o posibila frauda electorala, mai ales de insinuarile ca PDL ar pregati aceasta frauda, punand dezbaterea in cadrul mai larg al relatiei cu PSD.
Intrebat daca democrat-liberalii vor cere demiterea lui Dan Nica, Adriean Videanu a raspuns: "Este decizia primului-ministru, nu am discutat acest lucru".

Videanu a spus, la Realitatea TV, ca nemultumirea PDL vine in principal din faptul ca Dan Nica a facut aceste declaratii incercand sa indice ca un anumit partid se preocupa de fraudari, adica PDL.

"Este absolut inacceptabil ca dl. Nica sa insinueze ca PDL, chipurile, s-ar pregati de acest lucru. Astazi (sambata, n.r.) am discutat si eu cu cativa detinatori de autocare in Romania. Informatia este falsa (...). Este o eroare maxima. Si cred ca are obligatia sa demonstreze acest lucru. Cu atat mai mult, cu cat in mod direct si-a atacat partenerul de coalitie
", a spus pedelistul, potrivit NewsIn.

Adriean Videanu se referea la afimatia de vineri a ministrului de Interne, potrivit careia exista informatia ca nu ar mai fi autocare libere in Romania pentru 22 noiembrie si 6 decembrie. Nica spunea ca trebuie verificat daca acest lucru "are o alta legatura cu faptul ca romanii s-au hotarat brusc sa plece in excursii la manastriri, in alte locuri turistice la Romaniei, sau daca cineva se gandeste sa organizeze vreo operatiune de turism electoral". Intre timp, premierul Emil Boc l-a convocat sambata dimineata, la Palatul Victoria, pe ministrul Dan Nica, cerandu-i date si informatii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a alegerilor. [Boc l-a convocat pe Nica pentru a-si explica declaratiile privind posibile fraude la prezidentiale]

Adriean Videanu a reamintit ca PDL e singurul partid care a fost la guvernare si care nu a organizat niciodata alegerile. "Cei care striga lupul, ei sunt cei care fac pe lupul. Cu alte cuvinte, ei, probabil, stiu cum se fura", a spus Videanu.

Colegiul Director al PDL ar urma sa analizeze si punctul de vedere al organizatiilor judetene in legatura cu relatia cu PSD, a spus Videanu, amintind de solicitarea lui Ioan Oltean de a fi consultate filialele PDL despre felul in care colaboreaza cu reprezentantii PSD.

Prim-vicepresedintele PDL a declarat ca s-a ajuns in situatia in care, in Guvern, PSD si PDL colaboreaza foarte bine, dar in Parlament situatia este diferita. "Nu mai avem o majoritate de 70%, ci avem cate doua majoritati de 35%. Si atunci este foarte greu, din punct de vedere al militantului PDL, sa accepte umilinta la care ne supune PSD (...)Nu-i corect sa discutam acest subiect? Sa vedem unde ne indreptam, haideti sa lamurim acest aspect", a spus Videanu.

Adriean Videanu a spus ca la sedinta Colegiului Director de duminica nu ar urma sa se discute si despre candidatura lui Traian Basescu la Presedintie, precizand ca PDL are un punct de vedere foarte clar, "va sustine candidatura lui Traian Basescu", si ca asteapta decizia sefului statului privind o eventuala candidatura. Deputatul PD-L Mircea Toader a precizat, pentru NewsIn, ca in sedinta de duminica se va discuta despre organizarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si lansarea candidatului PD-L. Intrebat de ce se discuta despre lansarea candidatului in conditiile in care seful statului nu si-a manifestat inca dorinta de a se inscrie intr-o noua cursa prezidentiala, Toader a spus: "PD-L si-a anuntat candidatul". Ulterior, prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a spus, pentru NewsIn, ca democrat-liberalii vor discuta si despre adoptarea unei rezolutii de sustinere a Parlamentului unicameral.

Organizatiile PDL au avut termen pana la data de 15 septembrie sa analizeze functionarea la nivelul judetului a aliantei cu Partidul Social Democrat si sa transmita la centru daca aceasta alianta mai poate continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.