In perioada 12-17 aprilie, cei mai frumosi reprezentanti ai comunitatilor gay din Europa se intalnesc in Brasov, cu ocazia editiei 2010-2011 a concursului Mister Gay Europe.

Gazduit de fundatia PSI Romania, prin programul EU SUNT! TU?, evenimentul este o premiera pentru Romania si isi propune, pe de o parte, sa transmita un mesaj european de solidaritate si de incurajare comunitatii gay locale, sa sustina lupta impotriva stigmei si discriminarii sociale, si, pe de alta, bineinteles, sa stabileasca noul Mister Gay Europe 2010/ 2011.

"Membrii comunitatii LGBT (Lesbiane, Gay, Bisexuali si Transgender) au nevoie acuta de mesaje de sustinere, de solidaritate in cadrul comunitatii si de responsabilizare sexuala. Discriminarea si stigmatizarea ating niveluri din ce in ce mai ingrijoratoare. Un studiu recent al Consiliului National de Combatere a Discriminarii arata ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei nu ar fi de acord sa ia masa impreuna cu o persoana de orientare gay, iar 75% din populatie ar fi deranjata sau foarte deranjata sa afle ca un membru al familiei este gay.

In plus, barbatii din aceasta comunitate sunt de cateva zeci de ori mai vulnerabili la infectia cu HIV decat populatia generala. in aceste conditii, gazduirea concursului non-profit Mister Gay Europe este o ocazie extraordinara pentru a convinge membrii comunitatii gay din Romania ca este foarte important sa fie mai uniti, sa se sustina reciproc, si sa aiba grija de sanatatea lor. Acesta este mesajul pe care ni-l aduc si prietenii nostri din tari precum Franta, Italia, Norvegia, Irlanda, Turcia, Bulgaria, Islanda sau Rusia", a declarat Tudor Kovacs, managerul programului EU SUNT! TU?.

  • In cadrul evenimentului, concurentii vor participa la diferite probe, inclusiv la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu membrii comunitatii gay din Romania, vor lua parte la discutii despre implicare civica in intalniri cu voluntari ai programului, sedinte de fotografie si repetitii. De asemenea, vor avea ocazia sa faca un scurt tur al capitalei si sa isi demonstreze abilitatile artistice in cadrul unui concurs de talente.

"Cand am decis sa preiau proiectul Mister Gay Romania, mi-am propus sa contribui la imbunatatirea imaginii comunitatii gay din Romania. Astfel, ca parte integranta din evenimentul european Mister Gay Europe, proiectul local cu acelasi nume are drept scop alegerea acelui reprezentant al comunitatii gay din Romania care se evidentiaza nu doar prin aspectul fizic, infatisare, cat si prin abilitatile sale, inteligenta si spiritul civic", a declarat Doru Iuga, producatorul concursului national Mr. Gay Romania

"Sunt mandru si incantat ca putem lucra impreuna cu echipa din Romania ca sa aducem Mr. Gay Europe aici. Drepturile persoanelor LGBT sunt drepturi ale omului, si o societate care accepta si respecta aceste drepturi este o societate care se bazeaza pe drepturi egale și pe afirmarea valorilor umane. Este o societate care isi respecta toti cetatenii la fel", a mentionat Tore Aasheim, președintele organizatiei Mr. Gay Europe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.