Trupa britanica Skunk Anansie, celebra pentru hituri precum "Hedonism", va fi cap de afis la editia din 2011 a festivalului B'estfest, care se va desfasura la Bucuresti
Potrivit MEDIAFAX, trupa Skunk Anansie va canta la Bucuresti pe 1 iulie, insa organizatorii B'estfest, Emagic, nu au dat niciun detaliu referitor la perioada sau locul de desfasurare a festivalului. De-a lungul timpului, la B'estfest - initiat in 2007 - au cantat artisti precum Marilyn Manson, Alanis Morrisette si Faithless. Editie de anul trecut a fost anulata.

Skunk Anansie este formata din Skin (Deborah Dyer), Cass (Richard Keith Lewis), Ace (Martin Ivor Kent) si Mark Richardson. Formata in martie 1994, trupa britanica s-a destramat in 2001 si reunit in 2009.

Dupa despartirea din 2001, Skin a inceput sa cante solo, albumul de debut fiind "Fleshwounds", lansat in 2003. Un al doilea album, "Fake Chemical State", a fost lansat in 2006. La randul sau, Ace a lansat un album, "Still Hungry", la care au colaborat Shingai Shoniwa, de la Noisettes, si Skye, de la Morcheeba. In 2002, Cass a inregistrat albumul "Scars", cu Gary Moore. El a colaborat si la partea instrumentala a albumului de debut al lui Skin. Mark a colaborat cu diversi artisti, printre care Skin, dupa care s-a alaturat trupei Feeder.

  • Numele de "Skunk Anansie" este preluat din povestile din folclorul din vestul Africii despre Anansi omul paianjen, la care a fost adaugat termenul "skunk" (ticalos, n.r.) pentru a parea mai rautacios.

In 2004, Skunk Anansie a fost desemnata cea mai de succes trupa britanica din perioada 1952 - 2003 de catre Guinness Book of British Hit Singles & Albums.

Trupa a lansat cinci albume, "Paranoid and Sunburnt" (1995), "Stoosh" (1996), "Post Orgasmic Chill" (1999), "Smashes and Trashes" (2009), "Wonderlustre" (2010). Printre piesele celebre ale trupei se numara "Selling Jesus", "Weak", "All I Want", "Twisted (Everyday Hurts)", "Hedonism (Just Because You Feel Good)", "Charlie Big Potato", "You'll Follow Me Down", "Because Of You", "My Ugly Boy".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.